21. september 2021
53-årige Lotte Brøns er ejer og stifter af Luxuslife ApS, som importerer og sælger det italienske salt. Hun er oprindeligt uddannet lærer, men har været selvstændig indenfor for flere forskellige brancher siden 1988. Hun er også kendt for sin enorme haveinteresse. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

53-årige Lotte Brøns er ejer og stifter af Luxuslife ApS, som importerer og sælger det italienske salt. Hun er oprindeligt uddannet lærer, men har været selvstændig indenfor for flere forskellige brancher siden 1988. Hun er også kendt for sin enorme haveinteresse. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salteventyr i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salteventyr i Korsør
Opdateret 13. juni 2016 kl. 06:54
Slagelse - 10. juni 2016 kl. 07:47
Af Helge Wedel

Kurven går op, når det gælder salg af håndindsamlet salt fra 3000 år gamle saltlaguner i Trapani på Siciliens nordvestlige kyst.

Det mærker 53-årige Lotte Brøns, der fra sin bolig på Skrænten i Korsør sammen med sin italienske - ifølge hende selv - kommende mand, den 60-årige Fran- cesco Sidoti driver firmaet Luxuslife ApS, som er stiftet og ejet af hende.

- I næste uge skal jeg præsentere saltet for en stor amerikansk, økologisk supermarkedskæde, siger Lotte Brøns til Sjællandske

Lotte Brøns har et lager til saltet ved Labofa i Skælskør, mens det er VASAC i Sorø, der pakker saltet fra store sække til plastikposer med eksempelvis et kilo, der sælges for 49 kr. Plastikposerne er i øvrigt også lokalt produceret hos HL Plast i Fjenneslev.

- Da Francesco Sidoti introducerede mig for havsaltet fra Sicilien, gjorde han det også med en undren over danskernes holdning til salt. Han kunne ikke forstå, at vi i Danmark syntes, at salt er farligt, for der hvor han kommer fra, har salt altid været betragtet som noget af det bedste, man kan give sin krop, siger Lotte Brøns.

Hun har haft diverse udfordringer med Fødevarestyrelsen, fordi det er ulovligt at omtale saltet som virkningsfuldt for vores helbred.

Lotte Brøns tilføjer, at hendes kommende mand peger på, at den italienske forskellige opfattelse af salt bl.a. skyldes, at italienere betragter havsalt som helbredende, fordi en dårlig hals kan lindres ved at gurgle et glas saltvand, sår kan renses i saltvand, ligesom salt i generationer har været brugt til at konservere mad med.

Saltet er vådt havsalt, der udskilles, når havvand om foråret fylder saltlaguner, der er lavvandede områder, som for nogles vedkommende for 3000 år siden blev grundlagt af fønikerne i Trapani. Den varme sicilianske sol og de stærke afrikanske vinde får henover sommeren vandet til at fordampe, og saltet ligger tilbage.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk