24. september 2020
Ejer Jes Gravesen og direktør Ulrik Thorsted fra XL Byg Grønvold & Schou modtog Slagelse Erhvervsråds initiativpris. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ejer Jes Gravesen og direktør Ulrik Thorsted fra XL Byg Grønvold & Schou modtog Slagelse Erhvervsråds initiativpris. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan gik det med prisuddeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan gik det med prisuddeling
Slagelse - 08. november 2019 kl. 23:11
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var hæder til både nye og gamle firmaer ved fredag aftens Erhvervs Award på Garderhusarkasernen.

Første pris var initiativprisen fra Slagelse Erhvervsråd, der blev overrakt af rådets næstformand Alex Dreijer, da formand Helge Poulsen havde ferie.

De nominerede her var o XL Byg Grønvold & Schou. o Atlantia og Optimus Anlæg.

Vinderen her blev XL Byg Grønvold & Schou.

- Firmaet er stiftet i 1873 og er én af de ældste virksomheder i Slagelse. Til trods for at de opererer i et vanskeligt marked, har Grønvold & Schou formået at vækste både økonomisk og på antallet af medarbejdere, lød det i motiveringen omkring vinderen.

Næste pris var PwC´s Eksportpris, hvor følgende var nomineret:

o JN Meat International. o EBK Huse og Pro-Safe.

Vinderen her blev JN Meat International.

Eksport udgør godt 40 procent af virksomhedens årlige omsætning, og der eksporteres til en lang række EU-lande med Spanien og Italien som hovedmarkeder. De seneste to år har JN MEAT vundet WorldSteakChallenge, og kan dermed kalde sig leverandør af verdens bedste bøf. En præmiering, der har sat virksomheden på verdenskortet, og udvidet eksportmarkedet til også at tælle lande som Holland, Belgien og Frankrig.

Herefter var tiden så kommet til uddeling af årets nye pris, nemlig Sydbank og SK Forsynings Klima- og Miljøpris.

Her var de nominerede:
o Glænø Kalv & Ko ved Henrik Terkelsen. o HJ Huse og Stop Spild Lokalt.

Vinderen her blev Glænø Kalv & Ko ved Henrik Terkelsen.

Henrik Terkelsen arbejder med økologisk og bæredygtig produktion af kalvekød. Glænø kalv & ko opkøber jersey-tyrekalve fra økologiske mælkeproducenter, som ellers ofte afliver kalvene. I stedet græsser de i Glænøs smukke natur og plejer biodiversiteten.

Grangia Erhvervsprisen v/JCI Slagelse havde følgende tre nominerede:

o Lars Nellemann Olsen (Sjællands Tømrer-SnedkerService). Michael Weber Andersen (Tøvestensgaarden) og Jim Allan Jensen (Topgrej.dk).

Vinderen her blev Topgrej.dk
Virksomheden startede som en idé om at drive en lille webshop med showroom som bibeskæftigelse. Den plan ændrede sig hurtigt, og efter bare tre et halvt år er det blevet Vestsjællands største grejbutik med alt til lystfiskeri.

Og endelig var der så Iværksætterprisen v/Slagelse Erhvervscenter, som erhvervschef Per B. Madsen stod for uddelingen af.

Her var de nominerede:
o Kystfisker Kompagniet. o Dryfruit og Mërk Design og Innovation.

Vinderen her blev Kystfisker Kompagniet ledet af David Lange. Virksomheden blev rost for både økonomisk bæredygtighed med en 10 dobling af omsætningen i virksomhedens to første leveår, men også at miljømæssig bæredygtighed med forkortet værdikæde mellem kystfisker og kunde, og naturskånsomme fangstmetoder kan gå hånd i hånd.

- Samarbejdet med lokale fiskere om levering, bearbejdning og forædling af de friske råvarer, har også skabt nye arbejdspladser i Slagelse Kommune, og åbnet mulighed for et samarbejde med Jobcentret i Slagelse Kommune til fælles gavn for virksomheden og medarbejderne, sagde Per B. Madsen blandt andet i motiveringen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk