21. juni 2021
Toke Agger kom i virksomhedspraktik hos Thorkild Schioldan, Ørslev Elektronik, og nu er Toke optaget på elektriker-uddannelsen på ZBC. Foto: Magleby Skolecenter
gallery icon

Se billedserie

Toke Agger kom i virksomhedspraktik hos Thorkild Schioldan, Ørslev Elektronik, og nu er Toke optaget på elektriker-uddannelsen på ZBC. Foto: Magleby Skolecenter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: STU-elever finder arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STU-elever finder arbejde
Slagelse - 02. juli 2019 kl. 08:52
Af Per Vagnsø

Tre af de seks elever, der netop har afsluttet Magleby Skolecenters Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU), er gået direkte videre til arbejde eller uddannelse

En af de tre er Toke Agger, der er optaget på elektriker-uddannelsen på ZBC i Slagelse.

- Jeg har været i virksomhedspraktik som el-installatør flere dage om ugen i de sidste halvandet år af min STU hos Schioldan, der er autoriseret installatør. Det har været afgørende for mig, at jeg kunne gå sammen med ham og lære faget helt fra bunden, siger Toke, der er lykkelig over at have fundet sit fag.

En STU er en tre-årig ungdomsuddannelse, der retter sig mod unge, der endnu ikke er parat til ordinær uddannelse eller job. Det kan være udviklingshæmmede eller andre unge med særlige behov, som ikke kan gennemføre en anden ungdoms-uddannelse. De unge får en individuel uddannelsesplan, der tager hensyn til den enkeltes kvalifikationer, modenhed og interesser.

Magleby Skolecenter har tilbudt STU siden 2008, og ifølge skolens kommunikationsmedarbejder, Thomas Leer, er situationen for de tre af de aktuelle elever, der ikke er i job eller uddannelse, at en skal på produktionsskole, mens to nu er tilknyttet jobcentret.

- Det er i virkeligheden meget typisk, for siden 2008 er 56 procent af vores STU-elever kommet videre i ordinær uddannelse eller arbejde. Det er et meget højt tal, for det er meget udfordrede unge, som vi får videre i livet, siger Thomas Leer.

Han nævner, at højkonjunkturen i samfundet også hjælper til, så de unge har bedre muligheder for at få et arbejde. At der er nogle, det ikke lykkes for, er dog også en kendsgerning. Siden 2008 er 27 procent af STU-eleverne fra Magleby blevet tilkendt pension.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk