16. juni 2019
Træner og coach Johnny Reimer Glerup er igen klar til  et cykelmaraton. - Jeg regner med at være med i 18 timer, mens Thomas vil  køre hele vejen, siger han. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Træner og coach Johnny Reimer Glerup er igen klar til et cykelmaraton. - Jeg regner med at være med i 18 timer, mens Thomas vil køre hele vejen, siger han. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rynkeby-rytter i sadlen i 36 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rynkeby-rytter i sadlen i 36 timer
Slagelse - 11. februar 2019 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten 85.000 kroner blev der sidste år samlet ind til Børnecancerfonden, da Johnny Reimer Glerup cyklede 24 timer i træk i Aktivt Velvære - godt hjulpet af en masse andre deltagere. Den 22. og 23. februar vil endnu en Rynkeby-rytter - Thomas Moesgaard - forsøge at nå op på svimlende 36 timer. - Thomas er som en »Duracell-rytter«. Han bliver ved og ved og kan faktisk cykle solen sort, fortæller coach og motivator, Johnny Reimer Glerup, da vi mødes lørdag formiddag i Aktivt Velvære på Rytterstaldstræde.

arrow Læs også: Rekorddonation efter 36 timer i sadlen

Thomas Moesgaard er lige nu i udlandet og kunne derfor ikke være med - men det er han i den grad, når den store event løber af stablen fredag og lørdag den 22. og 23. februar.

- Jeg ved, at han er klar og kan gennemføre turen. Han var jo også med hele vejen sidste år, fortæller Johnny.

Konceptet er, at der står 25 spinning-cykler klar i motionscentret, og så kan alle, som har tid og lyst, være med til en 36-timers cykelfest i kortere eller længere tid.

- Selv regner jeg med at cykle halvdelen af tiden, og der bliver hele tiden udskiftning på cyklerne. Nogle vil køre en time - andre vil måske køre to eller mere. I den forbindelse kan deltagerne så donere et beløb - alt fra 20 kroner og opefter, og det er så de penge, der går ubeskåret til Børnecancerfonden, fortæller Johnny.

- Nu har du jo »kun« cyklet 24 timer i træk. Hvordan var det egentlig?

- Hårdt, men også meget livsbekræftende, siger han.

De mange udskiftninger af ryttere undervejs sørgede for menneskelig afveksling, ligesom han selv kunne variere den ledsagende musik.

I perioder var der også en DJ samt et flot lysshow.

- Jeg fik dog en krise efter 21 timer - altså tre timer før mål, husker han.

Den viste sig ved, at han ganske enkelt ikke kunne svede mere.

- Jeg drak alt det vand, jeg kunne - cirka en liter i timen, men til sidst kunne jeg bare ikke få mere sved ud gennem porrerne. Det betød så, at jeg blev meget varm i ansigtet, men det opdagede min kone, som var med. Hun hentede en blæser, som gav mig luft nok til at gennemføre turen, fortæller han.

Allerede nu er der tilmeldt omkring 175 deltagere til den 36-timer lange cykelfest den 22. og 23. februar, og der er plads til endnu flere - både enkeltpersoner og firmahold.

- Du behøver ikke engang være medlem i Aktivt Velvære - alle kan deltage, og det koster ikke noget. Kun det, du eventuelt har lyst til at støtte Børnecancerfonden med, siger Johnny, som gerne står til rådighed med flere oplysninger og tilmeldinger på telefon: 2220-6750.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk