2. juli 2020
Fra dette års Rynkebytur til Paris - vicekaptajn Johnny Reimar  (tv)og holdkaptajn Niels Urban. Ny vicekaptajn til næste år er Søren Egeskov.
gallery icon

Se billedserie

Fra dette års Rynkebytur til Paris - vicekaptajn Johnny Reimar (tv)og holdkaptajn Niels Urban. Ny vicekaptajn til næste år er Søren Egeskov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rynkeby-kaptajn i sadlen få dage efter hofteoperation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rynkeby-kaptajn i sadlen få dage efter hofteoperation
Slagelse - 09. december 2019 kl. 11:02
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Julefreden er så småt ved at sænke sig - også over næste års lokale Team Rynkeby-hold. Holdet, der nu har eksisteret i tre måneder, er blevet sendt på juleferie...sådan da.

arrow Læs også: Team Rynkeby Vestsjællands far og mor blev hyldet

- Mange vælger stadig at træne to-tre gange om ugen i fitnesscentret og vil fortsat gøre det hen over vinteren. Det er jo vigtigt, at formen bliver holdt ved lige. Ikke mindst i lyset af alle julens fristelser, siger holdkaptajn Niles Urban med et smil.

Vi mødes på redaktionen i Slagelse, hvor han kommer gående - let haltende.

- Ja, jeg har fået ny hofte, som er lavet af titanium. Og med keramiske lejer, tilføjer han stolt.

Operationen fandt sted i Næstved den 8. oktober - men allerede få dage efter var han atter på benene og besøgte Fitness 1 på Ndr. Ringgade i Slagelse.

- Godt nok på krykker, og det blev ikke til mere end et par minutter på cyklen. Men nu går det meget bedre, siger kaptajnen, som har døjet med dårlig hofte i årevis.

- Dette års tur til Paris blev kørt på smertestillende piller, og det kunne jo ikke fortsætte. Men nu er jeg stort set smertefri, og når jeg halter, så er det nok mest mentalt, siger han.

Forstået på den måde, at det har gjort ondt, og at han derfor havde en tendens til at trække på det ene ben.

- Men nu er der faktisk ingen grund til det, så det er blot noget, jeg skal vænne mig af med, fastslår han.

Rynkeby-kaptajnen har tydeligvis genfundet formen efter operationen, og det skyldes nok ikke mindst de aktuelle syv timers spinning pr. uge.

- Jeg vidste, at jeg hurtigst muligt skulle tilbage i form igen. Derfor trænede jeg ekstra meget op til operationen, og det har formentlig gjort det hele nemmere, siger han.

Næste års hold blev udtaget 7. september og består af 32 mænd og 22 kvinder. Heraf er der 23 »jomfruelige ryttere«, der aldrig har cyklet til Paris før.

- Vi siger det godt nok hvert år, men i år har vi et virkelig godt og homogent hold med en gennemsnitsalder på 48 år. Ældste deltager er 73, og den yngste er 23, fortæller kaptajnen.

I forbindelse med holdudtagelsen har han mødt flere, som fejlagtigt troede, at Rynkeby-familien er »loge-præget« - og at man absolut skal have en sponsor, for at kunne deltage.

- Det er rigtigt, at Rynkeby-deltagere efter turen ser sig selv som en del af en stor familie, men vi kræver bestemt ikke fast sponsor. Vi kræver blot to hænder - og to ben - og så viljen til at bidrage med det, man nu kan, fastslår han.

Naturligvis er hovedformålet stadig at samle penge ind til børn med kritisk sygdom.

I år lykkedes det at indsamle 27 millioner til det velgørende formål, hvoraf det lokale hold stod for 2,1 million.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi kan slå rekorden igen til næste år. Vi vil i hvert fald gøre, hvad vi kan, slutter Niels Urban.

Det nye hold drager af sted fra Slagelse den 4. juli - og skal herefter cykle cirka 1200 kilometer til Paris med forventet ankomst den 11. juli.

arrow Sidste udkald for Rynkeby-deltagere i 2020
21. august 2019 kl. 11:17 Opdateret: kl. 11:17
arrow »Rynkerne« har sat kursen mod Paris
29. juni 2019 kl. 12:13 Opdateret: kl. 13:01
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk