20. marts 2019
Rotterne kommer frem via røret i baggrunden. Dog nåede det pænt store dyr, som Sjællandskes udsendte fik at se, at smutte sin vej inden det blev foreviget på et billede. Foto: Kim Brandt
gallery icon

Se billedserie

Rotterne kommer frem via røret i baggrunden. Dog nåede det pænt store dyr, som Sjællandskes udsendte fik at se, at smutte sin vej inden det blev foreviget på et billede. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rotterne vrimler trods opsætning af nye fælder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rotterne vrimler trods opsætning af nye fælder
Slagelse - 20. september 2018 kl. 06:20
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det vælter med kæmpe rotter på græsset ved Smedegadesøen.

Lyder meldingen fra en kilde. Og at der er noget om snakken, kan journalisten konstatere ved et besøg på stedet.

For nok væltede rotterne måske ikke lige rundt, men det varede ikke længe, før en rotte af ganske anseelig størrelse kom frem fra et kloakrør og tog sig en lille vandretur i området.

Den stak dog hurtigt af igen, da kameraet kom frem, så det lykkedes ikke at få den »i kassen«.

Men at der er tale om et sted med en vis forekomst af rotter fremgår også af, at kommunen har placeret fælder i området.

Den fælde Sjællandskes journalist fotograferede er en af de i alt 235 giftfri fælder, som kommunen her i sommer har opstillet rundt omkring i Slagelse kommune. Specielt beregnede til parker, pladser og andre offentlige områder, hvor man ikke må bruge gift.

- Jeg kan konstatere, at der er fanget rotter i fælden ved Smedegadesøen. Vi vil dog nu på baggrund af henvendelsen kigge nærmere på, om vi kan gøre mere for at komme rotterne til livs på stedet. På grund af tørken her i sommer er rotterne ikke mindst søgt hen, hvor der er vand, og tørken har også betydet en sænket vandstand i søen, som har betydning for rotternes færden, siger entreprenørchef Peter Johansen.

Han fortæller, at fælderne er en form for smækfælder, som rotterne lokkes ind i ved hjælp af en speciel mad-duft, hvorefter de bliver slået ihjel. Herefter sendes der fra fælden en sms til kommunens entreprenørservice, så fælden kan blive tømt.

Det er ikke mindst de milde vintre, der har givet rotterne gode muligheder for at yngle.

Som omtalt i juli i forbindelse med opsætningen af fælderne, fik Slagelse Kommune sidste år 3548 rotteanmeldelser, hvilket er en fordobling i forhold til 2009.

Og denne vækst er fortsat i år.

Peter Johansen siger, at det dog netop i denne tid her kan være svært at få rotter til at gå i fælden.

- For at rotterne skal blive lokket ind i fælden, er det vigtigt, at de ikke har nem adgang til føde. Og det har de for tiden, hvor der blandt andet er masser af nedfaldsfrugt. Ved Smedegadesøen er der desuden mange, der fodrer ænder, så her kan der også være brød, som ænderne ikke får spist, siger Peter Johansen.

Han opfordrer derfor til, at man rundt omkring sørger for at fjerne nedfaldsfrugt.

- Og går man ned for at fodre ænderne, så lad være med at tømme posen ud i vandet, når ænderne ikke kan spise mere. For så er det rotterne man fodrer, siger Peter Johansen, der endnu ikke har noget overblik over, hvor mange rotter der er fanget i de giftfri fælder i kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk