16. januar 2019
En voldsom brand udbrød søndag aften på en tagterrasse i Slagelses midtby. Samtlige beboere evakueret. Tre af dem sendt på sygehuset. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

En voldsom brand udbrød søndag aften på en tagterrasse i Slagelses midtby. Samtlige beboere evakueret. Tre af dem sendt på sygehuset. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ros til brandfolk efter voldsom brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ros til brandfolk efter voldsom brand
Opdateret 28. maj 2018 kl. 00:23
Slagelse - 28. maj 2018 kl. 00:18
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre personer røg på skadestuen, efter en brand på en tagterrasse i Slagelse midtby søndag aften udløste storalarm. Nærmere bestemt ved Gl. Torv og Klingeberg.

arrow Læs også: Storbrand begrænset takket være kvindelig lejer

Udover 18 mand fra Slagelse Brand og Redning blev der også hentet forstærkning i Korsør, hvorfra ni brandfolk blev kaldt på arbejde. Også Sorø assisterede - i hvert fald i begyndelsen - men blev efter kort tid sendt hjem igen.

Årsagen var en brand på en terrasse i tredje sals højde, som deles af beboere på Gl. Torv 1B, der råder over omtrent ti lejemål, og Klingeberg 3.

Ifølge beboere på stedet, som alle blev evakueret i forbindelse med branden, er en kvinde og angiveligt også to børn blandt de personer, der er sendt på sygehuset til observation for røgforgiftning.

Indsatsleder John Andersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser samtidig, at en har slået ryggen, i forbindelse med at vedkommende selv forsøgte at slukke ilden. Et senere flammehav, der kunne ses helt fra landevejen i såvel Slagelses sydlige egn som vestfra.

- Jeg kørte selv fra Korsør, og der kunne jeg tydeligt se flammerne, fortæller indsatsleder fra Slagelse Brand og Redning Per Eilertsen, som ligesom politiets indsatsleder ikke kan sige meget om årsagen til branden. Endnu.

Politiet, som nu efterforsker sagen, påpeger, at der intet el er at finde på terrassen.

- Så jeg vil skyde på, at det er noget stegning eller en grill af en art. Uden dog at kunne sige det præcist, fortæller John Andersen, der ved samme lejlighed roste de effektive folk, der stod for slukningsarbejdet.

- Brandvæsnet er kommet meget hurtigt og har inden for kort tid fået bugt med meget af det. Det kunne ellers have bredt sig, siger han.

Søndag aften klokken 23.30 var det stadig uvist, hvornår beboerne kunne komme tilbage til deres boliger.

Sjællandske traf flere, som sad på trappestene rundt i bybilledet.

- Vi har ikke fået noget at vide, så vi ved intet, lød meldingen kort før midnat.

arrow Par hjemløse efter brand - havde ingen indboforsikring
04. juni 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 19:05
arrow Politi: - Brand skyldtes engangs-grill
28. maj 2018 kl. 17:48 Opdateret: kl. 17:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk