31. juli 2021
10-årige Lau Pedersen (forrest) og de to hold- og klassekammerater Rasmus og Daniel i færd med at styre deres Lego-robot igennem den særligt indrettede rum-forhindringsbane.
gallery icon

Se billedserie

10-årige Lau Pedersen (forrest) og de to hold- og klassekammerater Rasmus og Daniel i færd med at styre deres Lego-robot igennem den særligt indrettede rum-forhindringsbane.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Robotter og rumtoiletter overtog skolekantinen i Antvorskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Robotter og rumtoiletter overtog skolekantinen i Antvorskov
Slagelse - 17. marts 2017 kl. 09:20
Af Mette Kjær Nielsen

En satellit-disk var faldet ned og skulle rettes op. En Mars Rover var kørt ud over en klippe og skulle hentes hjem til rumstationen. Sådan lød to ud af otte - ganske vist fiktive - opgaver, som blev stillet de godt 400 3. og 4. klasses-elever fra Antvorskov, Hashøj, Stillinge, Hvilebjerg og Flakkebjerg Skoler. Opgaverne skulle løses af hjemmebyggede og hjemmeprogrammerede Lego-robotter, som torsdag kæmpede om, hvem der hurtigst og bedst kunne komme igennem de otte forhindringer på robot-forhindringsbanen.

I alt 17 klasser fra de fem skoler deltog i robotturneringen. To hold kæmpede mod hinanden ad gangen på to ens baner, og allerede fra første duel var intensiteten i kantinen på Antvorskov Skole på sit højeste. Tilråb og jubel fyldte lydbilledet helt ud, mens de små robotter kørte frem og tilbage mellem forhindringerne.

- Det har virkelig været sjovt at være med til at bygge vores robot, og det var sjovt at køre gennem banen, men det bedste ved det her projekt har været samarbejdet - vi har været rigtig gode til at hjælpe hinanden, fortæller 10-årige Lau Pedersen, som sammen med klassekammeraterne Daniel og Rasmus fra Antvorskov Skoles 4.b, var de første til at gå i robotkamp.

De bedste fire hold fra de indledende runder gik videre til en finale, hvor Antvorskov Skoles 4.b vandt robotturneringen. Der blev i løbet af dagen også fremvist store rum-projekter fra hver klasse, og der blev derfor også uddelt priser for bedste samarbejde, bedste forskningsprojekt og bedste markedsføring.

Til slut blev der fundet én samlet vinderklasse, der blev kåret som Lego Space Champions. Det blev holdet »Hvilebjerg Ekstra« fra Hvilebjergskolen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk