19. oktober 2021
Janni Rasmussen, kæreste til Benjamin Erichasen, ses her Madoasen i Byparken, der står foran en lukning. Den skal erstattes af nyt sted, så også andre end Stop Spild Lokalt kan bekæmpe madspild med maduddeling fra adresse stillet til rådighed af kommunen.
Janni Rasmussen, kæreste til Benjamin Erichasen, ses her Madoasen i Byparken, der står foran en lukning. Den skal erstattes af nyt sted, så også andre end Stop Spild Lokalt kan bekæmpe madspild med maduddeling fra adresse stillet til rådighed af kommunen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Revision: Ingen krav til Stop Spild Lokalts regnskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Revision: Ingen krav til Stop Spild Lokalts regnskab

Sjællandske har via aktindsigt fået adgang til Slagelse Kommunens interne revision og dens kommentarer til regnskaberne fra Stop Spild Lokalt (SSL).

Slagelse - 28. september 2021 kl. 07:08
Af Helge Wedel

Efter Stop Spild Lokalt (SSL) i 2020 søgte og fik udbetalt 11.500 kroner fra kommunens corona-hjælpepakke har kommunens interne revision set nærmere på SSL økonomi og regnskaber.

arrow Læs også: Fond melder OK til Stop Spild Lokalt

Som det fremgik af Sjællandskes lørdagsudgave, så hæfter organisationens stifter Rasmus Erichsen personligt for underskud på samlet 111.656 kroner for årene 2019 og 2020, fremgår det af referatet for generalforsamlingen. Den er grundet corona først gennemført i år den 27. april. Han stiftede SSL i 2016.

Har købt hus

Ifølge kommunens revisionsnotat er Stop Spild Lokalt (Danmark) med CVR nr. 38194046) den 31. maj 2021 flyttet til Albertslund fra Dyrehovedgårds Alle 24 i Korsør. Den 16. august 2021 bliver der på den samme Korsør-adresse oprettet en lokal afdeling Spild Lokalt Korsør med CVR nr. 42394009. Rasmus Erichsens far Benjamin Erichsen oplyser til Sjællandske, at hans søn har købt hus i Albertslund.

Ingen krav

Ifølge revisionsnotatet blev de 11.500 kr. i coronahjælp udbetalt til SSL på tro og love, da ansøgningen ikke er behandlet ved at tage udgangspunkt i godkendt budget og tidligere regnskaber.

Sidstnævnte får kommunen efter anmodning først den 18. juni 2021. Både 2019 og 2020-regnskabet er godkendt og underskrevet 7. april 2021 af revisor Heidi Højbjerg og kasserer Thomas Odborg.

SSLs vedtægter stiller ikke krav om revision af regnskabet, ligesom der heller ikke er krav til en regnskabsopstilling.

Kommunen noterer også, at der ifølge SKAT heller ikke i skattelovgivningen er krav til regnskabsopstilling eller revision af en frivillig forening af SSL´s størrelse.

Revisorerne i kommunen skriver, at der er øgede udgifter til brændstof og værnemidler fra regnskabet 2019 kontra 2020. Stigningen udgør på brændstof 23.300 kr. og værnemidler 24.000 kr. Samlet set har der dog hverken været en nedgang i indtægter eller en forøgelse af de samlede udgifter.

Gennemgang

Ved generalforsamlingen i 2021 blev bestyrelsen bemyndiget til at vælge et eksternt revisionsfirma til regnskabsudarbejdelse.

Kommunens revision fastslår efter en regnskabsteknisk gennemgang af SSLs regnskaber, at det er tydeligt at se i regnskabet, at det ikke er en regnskabskyndig, der har udarbejdet det. »Det er i denne sammenhæng vigtigt at huske på, at det er en frivillig organisation, som drives af frivillige«, hedder det i revisionsnotatet

Blandt andet er der følgende opmærksomhedspunkter:

- Der er ingen status i regnskabet (består blandt andet af Beholdning og Gæld).

- Regnskabet bærer præg af forkerte udtryk og manglende specificering.

- Kommunens tilskud fremgår ikke specifikt i regnskabet.

Konklusion

Konklusionen fra kommunens revision lyder: »Vi kan konstatere, at SSL har søgt (de 11.500 kr., red.) på baggrund af administrations anbefaling. Bevillingen er givet på et ikke dokumenteret grundlag, men på tro og love. Umiddelbart er økonomiudvalgets kriterier ikke opfyldt, men de udgifter der er søgt om vurderes jf. regnskabet at være afholdt til formålet.«

Tilbagebetaling

Som allerede omtalt, er den juridiske vurdering, at corona-hjælpen ikke kan kræves tilbage med henvisning til manglende regnskaber og bilag.

Men kommunen kræver godt 9000 kroner tilbagebetalt af 30.000 kr. som SSL fik udbetalt i 2019 til »T-shirts og forklæder til Madoasens frivillige samt en udflugt for dem«.

Årsagen er manglende bilag med dokumentation af indkøb af de nævnte T-shirt.

arrow Stop Spild Lokalt med stort underskud: Skal betale tilbage
25. september 2021 kl. 06:34 Opdateret: kl. 19:05
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk