1. oktober 2020
Tolkeproblemer udsætter retssag om vold mod lille pige.
Tolkeproblemer udsætter retssag om vold mod lille pige.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retssag stoppet efter fire timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssag stoppet efter fire timer
Slagelse - 31. august 2019 kl. 10:35
Af Carsten Lysdal

Retten i Næstved skulle fredag være nået til et punktum i sag mod voldsanklaget mor.

arrow Læs også: Mor tiltalt for grov vold mod lille datter

Den 52-årige kvinde, der har cambodjansk baggrund. forstod dog ikke meget af det, anklagemyndigheden og retten talte om, idet hendes tolk slet og ret var for ringe.

- Så sagen blev stoppet. Der skal findes en ny retsdag. Inden da skal vi dog have fundet en tolk, og de er ikke nemme at finde, fortæller anklager Siw Olsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som er på jagt efter en tolk, der kan oversætte jura-dansk til khmer, som kvinden taler og forstår.

- Det er temmelig indgribende, hvad der bliver talt om i retten, og hvis den tiltalte ikke forstår, og tolken ikke er god nok, så skal sagen påbegyndes på ny, tilføjer anklageren.

Kvinden bor i Slagelses østby og kan sagtens gebærde sig i en hverdagssamtale. Men når det bliver med juratermer og lignende, står hun angiveligt af. Det samme gjorde tolken tilsyneladende.

- Og der er ikke mange, der taler og er velbevandret i det sprog, siger anklageren.

Kvinden er tiltalt for vold og mishandling. Offeret er hendes egen datter, som moren - siden pigen var blot tre år gammel - angiveligt har trynet og tævet med træbøjler, stukket med spisepinde og slået til blods nærmest dagligt.

Morens vold har angiveligt fundet sted flere steder: i en bil, på hjemadressen og ud for venindens bopæl, ligesom den har været systematisk igennem årene. Ifølge politiet fra 2012 til maj 2019.

Volden har affødt rifter og åbne sår, som siden er helet. Pigen har dog over for myndighederne forklaret, at hun har smerter i brystregionen stort set hele tiden.

I dag er hun 10 år gammel.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk