22. oktober 2019
Ødelæggelserne efter den lange og voldsomme brand i den tidligere låsefabrik Basta er meget store. Bygningerne ventes revet ned. Foto: Peter Andersen
Ødelæggelserne efter den lange og voldsomme brand i den tidligere låsefabrik Basta er meget store. Bygningerne ventes revet ned. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Retssag om storbrand er slut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssag om storbrand er slut
Slagelse - 15. maj 2019 kl. 08:17
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Straffen er næsten tre år efter nu udmålt til den sidste af de to skyldige i branden søndag den 10. juli 2016.

De to unge havde samme dag, som Emilie Meng tidligt om morgenen forsvandt fra Korsør Station antændt en seng i den store fabriksbygning. Den efterfølgende storbrand tog det brandvæsenet næsten et døgn at få slukket.

I går tirsdag blev straffen så endelig også udmålt til den 19-årige, hvor en mentalundersøgelse viste, at han ikke er egnet til almindelig straf.

- Han er idømt en behandlingsdom med ambulant psykiatrisk behandling, hvor indlæggelse kan komme på tale, hvis en læge beslutter det. Den 19-årige skal desuden være under tilsyn af kriminalforsorgen, siger Lotte Mie Nielsen til Sjællandske. Hun er anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Hun tilføjer, at behandlingsdommen er uden tidsfrist.

Ejeren af den nedbrændte fabrik er selskabet Ejendomsinvest I/S, der endnu ikke har afgjort, om det via et civilt søgsmål vil søge at få erstatning fra de to dømte.

Fabrikken bliver efter al sandsynlighed revet ned, når der er fundet en pris for arbejdet, har Kurt Petersen fra Ejendomsinvest I/S tidligere oplyst. Selskabet har i flere år søgt at sælge den højt beliggende grund med den delvis udbrændte fabrik. Fra grunden er der udsigt til både Storebælt og Korsør Nor.

Den 18-årige er tidligere blev idømt en behandlingsdom med tilsyn af kommunen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk