23. juli 2021
»Kronen på værket« er på vej i form af særlige mursten, som matcher stenene i kirken. Derefter bliver der lagt teglsten, så regnvandet kan løbe af. Den endelige pris for projektet er endnu ikke opgjort, men den forventes at lande i omegnen af 300.000 kroner.
gallery icon

Se billedserie

»Kronen på værket« er på vej i form af særlige mursten, som matcher stenene i kirken. Derefter bliver der lagt teglsten, så regnvandet kan løbe af. Den endelige pris for projektet er endnu ikke opgjort, men den forventes at lande i omegnen af 300.000 kroner.
Foto: Kim Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reparation af kirkemur næsten færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Reparation af kirkemur næsten færdig

Et langvarigt reparationsarbejde ved Sct. Peders kirke i Slagelse er langt om længe ved at være færdigt. Dog giver det øvrige murværk omkring kirken også panderynker.

Slagelse - 14. juni 2021 kl. 06:30
Af Kim Brandt

»Arbejdet med at reparere en del af den faldefærdige kirkemur ved Sct. Peders Kirke nærmer sig sin afslutning«.

Sådan skrev avisen i slutningen af april måned, og dengang var håbet, at man stort set kunne blive færdig i begyndelsen af maj. Men sådan skulle det ikke gå:

- Der har desværre været flere problemer, fortæller kirkeværge Anne-Gro Hansen torsdag formiddag til avisen.

Dels har maj-vejret drillet, dels har håndværkerne haft travlt med andre opgaver, men den største årsag til forsinkelsen har været, at de helt specielle mursten, som skal bruges, har været »forsvundet«.

- Det er nogle helt særlige mursten, som stort set er magen til dem, kirken er bygget med. Og de var åbenbart sendt ud til den forkerte adresse, hvor de har stået i længere tid. Men nu er de kommet, og som du kan se, er mureren i fuld sving med at lægge dem, siger hun.

Murstenene danner en såkaldt krone på muren, som herefter blot skal have lagt teglsten på, så regnvandet kan løbe af.

- Nu skal jeg jo nok passe på, hvad jeg siger, men efter den nye plan er arbejdet færdigt på mandag eller tirsdag i næste uge, fortæller hun.

Den endelige pris for projektet er ikke endelig opgjort, men den forventes at lande i omegnen af 300.000 kroner.

Flere problemer

Det til tider teknisk komplicerede arbejde har været i gang siden februar, og selv om kirkeværgen nu kan se frem til en snarlig afslutning på den del, så er der flere alvorlige problemer med de øvrige mure omkring kirken.

- Samtlige mure er i ret dårlig stand, men det bliver alt for kostbart at lave det hele på én gang. Derfor må vi dele det op i sektioner og ordne lidt ad gangen, forklarer hun.

Den nu næsten færdige mur havde førsteprioritet, fordi den reelt truede med at falde sammen i en tilstødende privat have, hvor folk opholder sig dagligt.

- Den »pæneste« mur er nok kampestensmuren ud mod Herrestræde. Og den skal naturligvis være sikker af hensyn til fodgængere, siger hun.

Men de øvrige mure trænger afgjort også til en kærlig hånd, viser det sig tydeligt, da vi går en tur hele vejen rundt om kirken.

- I næste uge (denne uge, red.) får vi besøg af sagkyndige, som vil se nærmere på standen af alle murene. Og vi skal også have fjernet en del beplantning ved kirken, så der er rigeligt at se til. Faktisk vil jeg mene, at der samlet set er arbejde nok til flere kommende kirkeværger, smiler hun.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk