22. marts 2019
Der blev kigget og mærket grundigt efter på bordet med kvindetøj. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Der blev kigget og mærket grundigt efter på bordet med kvindetøj. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rene byt uden penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rene byt uden penge
Slagelse - 16. april 2018 kl. 07:48
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end 200 steder i Danmark, Norge og Sverige var der lørdag arrangeret byttemarkeder på den årlige Nordisk Byttedag, der skal få genbrugsglade mennesker til at se og mærke fordelene ved at bytte næsten alt mellem himmel og jord, så garderoben bliver fornyet og børnene får noget nyt legetøj - helt uden at det koster en krone.

I Slagelse var det fjerde år i træk, at byttemarkedet fandt sted, og det var tilbage på biblioteket i Stenstuegade, hvor det også fandt sted første gang. Målet om næsten 250 besøgende mellem klokken 10 og 13 blev nået, fortæller Cathrine Hansen, der er med til at arrangere og også var initiativtager til det første byttemarked for fire år siden.

- Det er så vigtigt, at det er non-profit. Og det accepterer folk også. Ingen tager noget med henblik på at sælge det videre, siger Cathrine Hansen.

Hun tilføjer, at de ting, der ikke finder nye ejermænd, ikke bliver givet videre til organisationer med henblik på salg, fordi det skal være non-profit.

- Vi har derfor en aftale med »De glade givere«, der er en organisation, der hjælper folk i knibe efter for eksempel skilsmisse, sygdom eller brand uden at være forsikret. De forærer simpelthen væk til dem, der trænger mest, siger Cathrine Hansen.

Familien Vedel fra Slagelse, som seere af TV 2´s Go`Morgen Danmark i den forgange uge har set i to uger kun spise økologiske varer, hvormed der kunne måles færre giftstoffer i deres urin, var blandt de besøgende på byttemarkedet, hvor datteren Alberte medbragte en stor elefant.

- Det er simpelthen genialt med en sådan byttedag, hvor man kan få nyt uden, at det koster penge. Elefanten havde alligevel bare ligget i skuret i flere måneder, siger Jonas Vedel til Sjællandske. Både han og konen Helle er på kontanthjælp.

Fra Næstved var Marianne Jensen kommet med sin fem-årige søn Tobias.

- Jeg har madpakke med til ham, så kan han spise den, når han ikke gider se på legetøj mere, og så kan jeg se på tøj. Det er bare så hyggeligt med sådan en byttedag, siger Marianne Jensen, der er enlig mor og sygemeldt.

INFO:
Læs mere på www.byttemarked.nu

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk