17. juni 2021
Korsør Erhvervsforening har peget på, at færgen »Lilleør«, der skal sejle mellem Aarhus og Samsø med plads til 300 passagerer og 75 cykler, kunne være et forbillede. Denne færge koster mellem 35 og 40 millioner kroner. Foto: Samsø Rederi
Korsør Erhvervsforening har peget på, at færgen »Lilleør«, der skal sejle mellem Aarhus og Samsø med plads til 300 passagerer og 75 cykler, kunne være et forbillede. Denne færge koster mellem 35 og 40 millioner kroner. Foto: Samsø Rederi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ren dansk cykelfærge får et problem mindre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ren dansk cykelfærge får et problem mindre
Opdateret 11. maj 2021 kl. 09:33
Slagelse - 11. maj 2021 kl. 09:11
Af Per Vagnsø

I 2017 gennemførte firmaet Stoltz ApS i samarbejde med blandt andre Dragør og Limhamn Kommuner et forsøg med en cykelfærge mellem de to byer. Ifølge såvel Rikke Stoltz som Dragør-borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) var det en succes, men færgen er aldrig blevet et permanent tilbud til cyklisterne. Det tror Eik Dahl Bidstrup umiddelbart, der er større chancer for, at en cykelfærge mellem Korsør og Nyborg kan blive.

arrow Læs også: Tredje gang er måske lykkens gang for cykelfærgen

- Hos os gjorde de svenske myndigheder næsten alt, hvad de kunne for at spænde ben for projektet. Der skal en masse tilladelser til, når man skal sejle mellem to lande, og færgen måtte sejle med så få passagerer, at der ikke var økonomi i det, fortæller borgmesteren i Dragør.

- Rigtig ærgerligt
Han betegner ellers færgen som et super godt tiltag, der blandt andet blev brugt til gruppe-udflugter.

- Det var rigtig ærgerligt, at det ikke kunne lade sig gøre, men jeg vil da anbefale det til andre, siger Eik Dahl Bidstrup og konstaterer, at en cykelfærge på Storebælt i hvert fald ikke vil løbe ind i problemer på grund af svenskere.

- Der ligger et klart projekt, som Slagelse Kommune kan bruge. Jeg er sikker på, at det er letttere på Storebælt, siger Rikke Stoltz, Stoltz ApS, der i mellemtiden har kastet sig over andre opgaver.

Et flertal i Slagelse Kommunes erhvervs- og teknikudvalg har vendt tommelfingrene nedad for cykelfærgen, men udvalgets formand, Villum Christensen (LA), synes, at Korsør Erhvervsforenings idé er så god, at han nu beder byrådets økonomiudvalg om opbakning til i det mindste at høre transportministeriet om mulighederne for at få færgen finansieret via forskellige puljer til infrastruktur.

Han tager projektet fra Dragør som bevis for, at der faktisk er nogen i markedet, der er/har været interesserede i et cykelfærge-koncept.

- En cykelfærge vil 100 procent sikkert få mere dækning end ø-færgerne, der er hamrende dyre, og vi må da som minimum høre ministeriet. Vi kan ikke som politikere starte med at pande idéen ned, siger Villum Christensen.

arrow Cykelfærge søges søsat via nyt udvalg
05. maj 2021 kl. 06:46 Opdateret: kl. 17:40
arrow Cykelfærge stødt på grund i politisk udvalg
04. maj 2021 kl. 06:40 Opdateret: kl. 18:38
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk