13. november 2019
Til årets udgave af NordBo-Løbet deltog cirka 1000 mænd, kvinder og børn. Det var rekordmange og over 50 procent flere end sidste år, hvor de deltagende udgjorde cirka 650. De ekstra deltagende kom blandt andet, fordi der var oprettet en ny gå-rute, og fordi der blev samlet ind til Hjerterytterne. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Til årets udgave af NordBo-Løbet deltog cirka 1000 mænd, kvinder og børn. Det var rekordmange og over 50 procent flere end sidste år, hvor de deltagende udgjorde cirka 650. De ekstra deltagende kom blandt andet, fordi der var oprettet en ny gå-rute, og fordi der blev samlet ind til Hjerterytterne. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange deltog i løb: Her var plads til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange deltog i løb: Her var plads til alle
Slagelse - 24. juni 2019 kl. 22:26
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Store og små. Hurtige og langsomme. Til dette års udgave af NordBo-Løbet, som mandag aften skød Slagelse Festuge i gang, var der plads til alle. Noget, der viste sig ved et rekordhøjt antal deltagende.

Cirka 1000 mænd, kvinder og børn i alle aldre deltog således til den niende udgave af det populære løb, som i år bød på både en fem og en ti kilometers rute, børneløb og som noget helt nyt: En gå-rute

- Det er bare super godt, at der er plads til alle. Så hvis man ikke kan løbe, men bare gerne vil være med, så kan man det, lød det fra 58-årige Rita Jensen fra Slagelse, kort før hun selv skulle ud på den nye gå-rute.

Hun har været med til NordBo-Løbet, siden det startede i 2010, men for et par år siden fik hun foretaget en rygoperation. Derfor har Rita Jensen de seneste år haft svært ved at følge med under løbene.

- Det kan jeg nu, når der er mulighed for at gå. Men jeg vil altså stadig gerne have en god tid, konstaterede hun, inden startskuddet til gå-ruten lød.

Og i år var der da også ekstra god grund til at gå eller løbe med: For hver gået eller løbet kilometer gik der nemlig som noget nyt fem kroner til Hjerterytterne, hvis formål er at samle ind til Hjerteforeningen og Børnehjertefondens livsvigtige formål.

De fem kroner blev taget fra tilmeldingsgebyret. For børn kostede det 50 kroner at være med, mens de voksne tilmeldt fem eller ti kilometer ruten måtte af med 120 kroner.

Penge, som er givet godt ud, hvis man spørger 12-årige Patrick Jensen Liff og hans far, Erik Liff, som også deltog til NordBo-Løbet. 12-årige Patrick er nemlig selv født med kun et halvt hjerte.

- Så bare det, at han i dag (mandag, red.) løber 1,5 kilometer, det er en sejr i sig selv, forklarede Erik Liff, som selv skulle ud og løbe fem kilometer.

Og også Patrick Jensen Liff var glad, da han lettere rød i hovedet endelig kunne sætte sig ned og betragte sin nyerhvervede medalje for sin flotte præstation.

- Det var bare rigtig sjovt. Fordi man kunne løbe og hygge sig, lød hans vurdering.

Og lige præcis ordet »hygge« var kendetegnet for stemningen i Slagelse Lystanlæg, hvor løbets start og mål for første gang var placeret.

Det konkluderede ejendomsmægler Carsten Nordbo, som udover at være løbets initiativtager hvert år arrangerer NordBo-Løbet i samarbejde med Slagelse Festuge og Team Hechmann Sport.

- Der er god stemning, og folk hygger sig bare rigtig godt, lød det fra Carsten Nordbo, da Sjællandske fangede ham i løbet af aftenen.

Med flytningen af start og mål til Slagelse Lystanlæg fandt børneløbet på 1,5 kilometer sted på stierne i anlægget, ligesom selve løbet blev suppleret med andre aktiviteter i det grønne.

De foregående år har løbet været centreret ved Nytorv i Slagelse. Fem og ti kilometers ruterne har i løbet af alle årene været placeret rundt i Slagelse by.

Udover at alle børn fik en medalje og muligheden for at printe et diplom ud, kunne fire tage titlen som dagens hurtigste med hjem:

I år blev vinderne af fem kilometers ruten 14-årige Lukas Jeppesen og 17-årige Josefine Munksdorf med en tid på henholdsvis 18 minutter og 26 sekunder og 20 minutter og 43 sekunder.

På ti kilometers ruten vandt 20-årige Alexander Nielsen og Janette Christensen med en tid på henholdsvis 34 minutter og 14 sekunder og 47 minutter og 30 sekunder.

De fire vandt et gavekort på 500 kroner til Intersport.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk