12. juli 2020
Den 800 kvadratmeter nye bygning hos Fuglebjerg Kistefabrik A/S ventes færdigbygget til august, hvor virksomheden også får en ny og meget pladskrævende maskine leveret.
gallery icon

Se billedserie

Den 800 kvadratmeter nye bygning hos Fuglebjerg Kistefabrik A/S ventes færdigbygget til august, hvor virksomheden også får en ny og meget pladskrævende maskine leveret.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rejsegilde fejret trods frustrationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rejsegilde fejret trods frustrationer
Slagelse - 29. maj 2020 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var både pølser, sandwiches og andre lækkerier til gæsterne torsdag middag i forbindelse med rejsegildet på Nøddebovej 4 i den sydlige del af Slagelse.

Her ligger Fuglebjerg Kistefabrik, som i de senere år har haft vokseværk. En 400 m2 stor hal blev taget i brug sidste år, men det viste sig hurtigt ikke at være nok.

- Vi har fået rigtig mange kunder de sidste par år, og derfor har vi valgt at udvide virksomheden yderligere, siger direktør Hanne Elsner.

Hun har blandt andet bestilt en meget stor og speciel maskine, der kan skære særlige profiler i alle materialer, og den er for stor til at stå i de eksisterende lokaler.

- Derfor rykker vi hele lageret med træ ud i den nye hal, som forventes færdig i august, og så skal den nye maskine stå her i det nuværende lager, fortæller hun.

Midt i glæden over rejsegildet fortæller Hanne Elsner dog også om en langvarig og frustrerende proces i forhold til at få byggetilladelse fra Slagelse Kommune.

- Hele lokalplanen skulle omlægges, og det har vi været i gang med siden november 2018. Vi fik at vide, at når den var på plads, så manglede der kun noget papirarbejde, før vi kunne få byggetilladelsen.

Men der skulle gå lang tid, før det skete.

- Da vi 20. januar i år fik at vide, at nu var lokalplanen klar, så bestilte jeg den store maskine i forventning om, at vi kunne gå i gang, og jeg meddelte håndværkerne, at de skulle gøre sig klar.

Den næste måned var der tavshed fra kommunen, som åbenbart ikke havde tid til at se på sagen, selv om det var en hastesag, fortæller hun.

- Men burde du ikke have ventet med at gå i gang, til du rent faktisk havde tilladelsen i hånden?

- Jeg havde på det tidspunkt haft møde med chefen for teknisk forvaltning, og han havde ladet forstå, at det var kun en formalitet, siger hun.

Der kom dog snart andre »formaliteter« til.

Pludselig fik hun besked fra kommunen om, at der nu var en såkaldt »skovbyggelinje«, som der skulle tages højde for.

- Det lød underligt, for året før var der jo ingen problemer, siger hun.

Siden fulgte en mistanke om forurenet jord på grunden, hvilket heller ikke gav mening for Hanne Elsner,

- Der har i alle årene kun være landbrug her, så det stod jeg også uforstående overfor, siger hun.

Senere forsvandt dette problem dog også - men ikke uden ventetid og frustration hos direktøren.

- Systemet er bestemt ikke erhvervsvenligt. Og hvis ikke Per B. Madsen (erhvervschef i Slagelse Erhvervscenter, red.) og borgmesteren havde hjulpet, så havde jeg nok hevet teltpælene op og var flyttet fra Slagelse Kommune, fastslår direktøren.

Så galt gik det heldigvis ikke - og torsdag eftermiddag var de store smil atter fremme på virksomheden og dens 25 medarbejdere.

- Nu glæder vi os til august, når hallen står helt klar, og den nye maskine kommer på plads, slutter Hanne Elsner.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk