31. oktober 2020
Snapping scapula kan kureres ved brug af Botox, der sprøjtes direkte ind i musklen. Men behandlingen - som kun måske virker - må 20-årige Michelle Brauner fra Slagelse vente i to år på at få. Privatfoto.
Snapping scapula kan kureres ved brug af Botox, der sprøjtes direkte ind i musklen. Men behandlingen - som kun måske virker - må 20-årige Michelle Brauner fra Slagelse vente i to år på at få. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Regionsmedlem råber op: 20-årig kvinde i smerter skal have hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsmedlem råber op: 20-årig kvinde i smerter skal have hjælp

Det kan ikke være rigtigt, at 20-årig først er indkaldt til konsultation om to år, mener regionsmedlem Freddy Blak (S). Han kræver handling nu.

Slagelse - 28. juli 2020 kl. 06:03
Af Fleur Sativa

Ingen ordentlig søvn om natten og 18 smertestillende piller om dagen.

arrow Læs også: 20-årige Michelle lever i smerter: Hvor ødelagt skal jeg være, før systemet vil hjælpe mig?

Det er virkeligheden og hverdagen for 20-årige Michelle Brauner fra Slagelse, der er diagnosticeret med den sjældne og smertefulde lidelse »snapping scapula«.

Hendes historie bragte Sjællandske første gang i avisen i går. Og det har nu vakt politisk røre.

Således kræver regionsrådsmedlem Freddy Blak (S), at Region Sjælland ser på sagen med det samme. Derfor har han personligt taget fat i regionen i går, mandag, og krævet handling.

- Det kan ikke være rigtigt, at der skal gå så lang tid. Hun skal hjælpes, slår han fast over for Sjællandske.

Michelle Brauner er trods sine store smerter først blevet indkaldt til en konsultation torsdag den 5. maj 2022. Altså to år fra nu.

Billede

Regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) er gået ind i sagen, hvor 20-årige Michelle Brauner må vente to år på en konsultation trods store smerter. Det kan ikke være rigtigt, slår han fast.


Ingen vil røre skulder

Flere læger og fysioterapeuter har allerede set den unge kvinde, men ingen har ønsket at røre ved hendes skulder, som stikker voldsomt ud fra kroppen og blandt andet gør, at hun må sove siddende oprejst.

Behandlingen, hun venter på, er derfor Botox, som skal sprøjtes direkte ind i musklen. Men den behandling virker kun måske.

Det kræver, at man ved præcis hvilken muskel, der er årsag til problemet, siger nemlig forsker og overlæge Michael Rindom Krogsgaard fra Bispebjerg Hospital.

Og det er svært at vide.

Eksperten undrer sig over, at der skal gå to år, før man som patient kan få behandlingen, mens regionen forklarer det med kapacitetsproblemer. Ingen forholder sig dog til den konkrete sag.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk