6. maj 2021
Struensee, der blev halshugget, fylder næsten hele Kongeværelset i Morten Modins udgave. Foto: Martin Fabricius Buchwald
gallery icon

Se billedserie

Struensee, der blev halshugget, fylder næsten hele Kongeværelset i Morten Modins udgave. Foto: Martin Fabricius Buchwald
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rebeller er tilbage i elskovsreden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rebeller er tilbage i elskovsreden
Slagelse - 19. april 2021 kl. 12:31
Af Per Vagnsø

Når Kunsthal Kongegaarden i Korsør onsdag igen kan invitere publikum indenfor oven på corona-lukningen siden december, bliver det med en udstilling med billedkunsteren Morten Modins eksperimenterende pop- og installationskunst om danmarkshistoriens to største royale rebeller.

Kongegaarden har fungeret som overnatningssted for en række royale berømtheder som Dronning Caroline Mathilde og Friedrich Struensee. Deres velkendte elskov foregik sandsynligvis også i Korsør i 1771, året før de begge led en trist skæbne anklaget for mytteri mod Kong Christian VII.

- Der eksisterer ingen buster af hverken Struensee eller Caroline Mathilde, men inspireret af malerier og tegninger har billedkunstneren Morten Modin nu skabt tredimensionelle 3D-printede portrætter, der perspektiverer de to »oprøreres« overnatning i Kongeværelset for præcis 250 år siden, fortæller Henrik Broch-Lips, leder af Kongegaarden.

Morten Modin har portrætteret Caroline Mathilde serielt i flere forskellige farver og i klassisk busteposition. De 11 farvestrålende buster står på transparente plader, der får dem til at svæve i det høje trapperum, som over flere etager forbinder Isensteinsamlingen nederst i bygningen og Kongeværelset øverst, hvor kunstneren har installeret et enormt skulpturelt portræt af Struensee.

3D-printet plastik
Værket er placeret direkte på gulvet i det legendariske værelse som et billede på, at den tyske livlæge blev halshugget, efter at han i en kort periode reelt regerede det danske kongerige, og nærmest revolutionært havde indført ytrings- og trykkefrihed her i landet. Det afhuggede hoved fylder næsten otte kubikmeter og er af 3D-printet lyserød plastik.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk