17. januar 2021
Flere læsere har undret sig over, hvorfor radiokanalerne er forsvundet fra tv-pakken. Foto: Helge Wedel
Flere læsere har undret sig over, hvorfor radiokanalerne er forsvundet fra tv-pakken. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Radio væk og højere priser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radio væk og højere priser
Opdateret 12. januar 2021 kl. 13:37
Slagelse - 12. januar 2021 kl. 11:40
Af Helge Wedel

Flere læsere har henvendt sig til avisen Sjællandske med spørgsmål om, hvorfor de ikke længere kan høre radio via deres tv-pakker fra Korsør Antenneselskab, der ikke umiddelbart har nogen informationer på deres hjemmeside om den forsvunde radiolyd.

Forklaringen er, at det en beslutning taget af YouSee.

Tilbage i 2017 droppede YouSee at levere FM-radiokanaler via sit sendenet. Siden da har man i stedet kunnet høre radio via sit tv, men den mulighed har YouSee valgt at droppe fra 2021.

Beslutningen begrunder den store tv-udbyder således: »Selv om der helt sikkert er nogle, der sætter pris på at kunne lytte til radio via tv-pakken, er der færre kunder med tv fra YouSee, der gør brug af det. For at holde prisstigningerne på et minimum har vi derfor valgt at lukke radiokanalerne.«

I stedet henviser selskabet til, at man kan lytte til radio via en DAB-radio eller en radio-app via sin smartphone.

Også en tv-kanal i form af »Ekstrakanalen« er fjernet fra årsskiftet. Den har fungeret som reklamekanal for forskellige tv-kanaler, der har været tilgængelige for alle i en måned af gangen. Men YouSee mener, at det kun er et fåtal, der ser Ekstrakanalen. Så for at holde prisstigningerne på et minimum er den lukket. Ændringerne er sket med virkning fra den 30. december.

Prisstigninger varslet
Ifølge Korsør Antenneselskab har YouSee varslet prisstigninger for tv-pakkerne fra 1. januar 2021. Normalt skal prisstigningerne gdkendes på antenneselskabets generalforsamling, men den er udsat på grund af Covid-19, så bestyrelsen har foreløbig godkendt prisstigningerne, som dog også bliver behandet på den kommende generalforsamling.

Inden prisstigningerne kostede grundpakken 162,06 kroner om måneden. Hertil et månedligt kontingent til antenneselskabet på 52,08 kroner, ligesom der opkræves 38 kroner for hver faktura.hewe

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk