25. juni 2021
Stram Kurs? leder, Rasmus Paludan, skal for retten endnu engang. Foto: Jens Wollesen
Stram Kurs? leder, Rasmus Paludan, skal for retten endnu engang. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Racismedømt partileder tiltalt endnu engang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Racismedømt partileder tiltalt endnu engang
Slagelse - 09. maj 2021 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal

Vil du tælle striben af kriminelle forhold, der er blevet begået ved Stram Kurs' demonstrationer i Slagelse Kommune, herunder i Ringparken i Slagelse og på Motalavej i Korsør, skal der adskillige hænder til.

arrow Læs også: »Besværlige« Paludan afviser racisme

Demonstrationerne i både 2018, 2019 og 2020 har i den grad givet domstolene noget at se til, eftersom der er blevet rejst tiltaler ad flere omgange.

Nu er det igen demonstrationen i Slagelse den 17. maj sidste år, der er omdrejningspunktet for en anklage. Ikke mod beboere, der kaster skyts, flasker eller fyrværkeri efter kavaleriet af betjente, men mod partileder Rasmus Paludan, der sidste år i juni blev fundet skyldig i blandt andet at have overtrådt racismeparagraffen, straffelovens paragraf 266b.

En enig domsmandsret fandt dengang Rasmus Paludan skyldig i ved fem episoder i perioden 13. april 2018 til 6. april 2019 at have overtrådt straffeloven. Flere af forholdene havde karakter af propagandavirksomhed, lyder det i domsresumeet, der også beskriver, at han i november 2019 fremsatte ærekrænkende beskyldninger mod en person.

Han blev idømt tre måneders fængsel, hvoraf den ene skulle afsones.

Denne gang er det gået ud over en tjenstgørende betjent, som partilederen i Ringparken skal have overfaldet »med hån, skældsord eller anden fornærmelig tiltale«.

Politiassistenten blev ifølge anklageskriftet både kaldt »hippiebetjent« og »feltmadras«, ligesom den tiltalte advokat og partileder, der stiftede Stram Kurs i 2017, blandt andet skal have udtalt:

- For at blive dialogbetjent skal man vende røven til de rigtige.

Sagen finder sted på fredag den 14. maj, og der nedlægges påstand om bødestraf fra anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis side.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk