17. januar 2018
De to hunde bed store pelsstykker af rådyret, der efterfølgende var så medtaget, at det ikke kunne flygte. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

De to hunde bed store pelsstykker af rådyret, der efterfølgende var så medtaget, at det ikke kunne flygte. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rådyr skambidt af to hunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådyr skambidt af to hunde
Slagelse - 08. marts 2017 kl. 06:30
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hvid puddel indsmurt i blod, en sort labrador, som ikke ville slippe sit bid i rådyrets ene bagben, var det frygtelige syn, der mødte 63-årige Villy Jensen, da han tirsdag formiddag var ude at gå i naturområdet tæt ved hundeskoven over for Korsør Station i nærheden af klubhuset, der rummer en motorcykelklub.

- Jeg så de to hunde jagte rådyret, mens to kvinder råbte, at de skulle komme tilbage. Men hundene reagerede slet ikke. De var som i en rus, fortæller Villy Jensen til Sjællandske. Han er af mange kendt som stor naturelsker og fugleekspert.

De to hunde fik til sidst fat på rådyret, der ifølge Villy Jensen var en to-tre år gammel buk.

- Den ene kvinde forsøgte at hive labradoren, der var iført et orangefarvet dækken, væk fra rådyret, men den ville ikke slippe sit bid i det ene baglår. Begge hunde syntes at være i en slags blodrus.

Dyret var også bidt flere steder i hovedet, ligesom meget af pelsen var flået af som følge af hundenes bid, siger Villy Jensen.

Til sidst lykkedes det at få hundene væk, mens rådyret blev liggende tilbage stærkt såret. Villy Jensen bad kvinderne blive, mens han kontaktede Dyrenes Beskyttelse på vagttelefonen 1812, der kan ringes til døgnet rundt, hvis et dyr er i nød.

Efter blot en halv time ankom en Falck-redder med sin hund og et jagtgevær. Det lykkedes hurtigt at finde det lidende rådyr, der stadig var i live, men så hårdt medtaget, at det ikke kunne flygte. Det blev straks aflivet med et skud i hovedet.

Villy Jensen fortæller, at de to kvinder gentagne gange sagde, at de nok skulle tage ansvar.

- Jeg ville nu hellere have hørt, at de havde sagt, at de fremover nok skulle have deres hunde i snor, siger Villy Jensen. Han tilføjer, at der er tydelige skilte i området om, at hunde skal være i snor, ligesom der ikke langt derfra er en indhegnet hundeskov beregnet netop til, at hundene kan løbe frit.

Den ene kvinde havde en lille chihuahua-lignende hund med. Og den var faktisk i snor og blev taget op af hende, da de to andre hunde gik amok på rådyret.

Villy Jensen har i øvrigt før oplevet at få skæld ud af hundeejere, når han har påpeget, at deres hunde skal være i snor af hensyn til fuglene og de vilde dyr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk