13. juni 2021
De to rådyr guffer løs af blomster på gravstederne på Korsør Kirkegård, hvor de kan komme ind ved at springe over et stendige, hvor der ikke er planer om at sætte vildthegn op. Foto: Lissi Sønderskov
gallery icon

Se billedserie

De to rådyr guffer løs af blomster på gravstederne på Korsør Kirkegård, hvor de kan komme ind ved at springe over et stendige, hvor der ikke er planer om at sætte vildthegn op. Foto: Lissi Sønderskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rådyr på kirkegård bør skydes med bue og pil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Rådyr på kirkegård bør skydes med bue og pil

To rådyr har kastet sig over den store buffet af friske blomster på Korsør Kirkegård. Jæger peger på løsning med at skyde dem med bue og pil. Formand for kirkegårdsudvalg er ikke afvisende over for den løsning, men vildthegn kommer ikke op.

Slagelse - 15. juli 2020 kl. 08:19
Af Helge Wedel

Korsør Kirkegård er set med sultne rådyrs øjne den skønneste buffet med friske forsyninger så godt som hver dag, hvor blomster lægges på gravsteder og i endnu større mængder er tilgængelige, når der er bisættelse eller begravelse.

De seneste uger har to rådyr guffet løs på kirkegården. Deres spiseri blev forleden filmet af Lissi Sønderskov, der bor nær kirkegården i Møllegårdsparken.

- Jeg synes da, de er charmerende at se på, men omvendt så spiser de også blomsterne, siger Lissi Sønderskov. Hun tilføjer, at dyrene synes vænnet til mennesker, for hun kom meget tæt på dem.

Elsker løgblomster

Jæger og byrådsmedlem for Socialdemokratiet Anders Nielsen fortæller, at rådyr elsker især løgblomster som eksempelvis tulipaner, ligesom roser, stauder og friske blade også er en foretrukken delikatesse. Han mener, at det vil være uansvarligt, hvis man prøvede at skyde dem med en riffel på kirkegården.

- Hvis de skal skydes, så skal man i stedet hyre en jæger med bue og pil. Det er en jagtform, der bliver stadig mere udbredt, siger Anders Nielsen. Han noterer, at buen er så kraftig, at rådyret dør øjeblikkeligt, når pilen rammer.

Mulig løsning

Korsør Kirkegård hører under de to menighedsråd for Sankt Povls Kirke og Halskov kirke, som har nedsat et fælles kirkegårdsudvalg. Her er Karin Flittner formand. Hun ser en jæger med bue og pil som en mulig løsning.

- Natur er jo natur, men hvis vi bliver plaget meget af rådyrene, så kunne en jæger med bue og pil naturligvis være en løsning, siger Karin Flittner.

Ifølge hende har kirkegården i en længere periode ikke været plaget af rådyr, men aktuelt er der to, der har kastet deres kærlighed på det velforsynede spisekammer.

Ikke vildthegn

- Vi har ned mod stranden sat vildthegn op og sørget for selvlukkende låger, hvilket har hjulpet en del, men dyrene kan altid komme ind via de haver, der støder op til kirkegården eller ved at springe over stendiget ud mod Kjærsvej, siger Karin Flittner.

- Kunne I ikke sætte et vildthegn op på stendiget?

- Det skulle vi i givet fald søge om tilladelse til, men det vil vi ikke, for vi følger den plan, som en arkitekt har lagt for kirkegården. Og her skal ikke være vildthegn på stendiget, siger Karin Flittner.

Jagtperioden

Hvis de to aktuelt spisende rådyr skal ende deres dage med en pilespids i kroppen, så er det for bukkes vedkommende sidste chance i morgen den 16. juli. Men igen fra 1. oktober må begge køn af blomsterspiserne igen skydes med riffel eller bue og pil.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk