24. oktober 2019
Den i dag forhadte og vist nok også forbudte hybenrose gror i Lotte Brøns Have. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Den i dag forhadte og vist nok også forbudte hybenrose gror i Lotte Brøns Have. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rådyr er en udfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådyr er en udfordring
Slagelse - 08. juni 2018 kl. 09:50
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De er vel en otte-ti stykker. Bange er de bestemt ikke. Hvis de ligger i indkørslen, når jeg kommer kørende med bilen, så gider de knap flytte sig. Og så er de sande grovædere, når det gælder de fleste blomster og planter i min have.

Det er rådyr, som 56-årige Lotte Brøns taler om. De er blevet en tiltagende plage i hendes have Skrænten 12 B i Korsør, hvor hun tilbage i 1991 købte grunden lige ud til Storebælt med dengang et sommerhus på. Det nuværende hus er bygget i 2006, mens hun har arbejdet med den omkringliggende 3000 kvadratmeter store have lige siden 1991. Blandt andet er 178 syge elmetræer fældet.

- Nu er den også færdig. Arbejdet i dag består af vedligeholdelse, beskæring og så min yndlingsbeskæftigelse håndlugning, siger Lotte Brøns. Hun kan ved sæsonstart godt bruge 12 timer om dagen på at håndluge, så der kommer helt bund i de uønskede ukrudtsplanter.

- Ukrudtet er faktisk blevet en noget større udfordring, fordi kommunen ikke slår græsset på stien udenfor min have, inden det kaster frø, siger Lotte Brøns. Hun har også omkring 100 krukker i haven og flere smede- jernskonstruktioner med planter på og omkring.

Alle kan ved selvsyn se den imponerende og meget afvekslende have i weekenden, hvor Lotte Brøns er blandt de haveejere, der byder indenfor, når Haveselskabet har den landsdækkende »åben-have-weekend«. Entreen er 10 kr. for medlemmer af Haveselskabet og 20 kr. for ikke-medlemmer. Besøgende kan regne med for- tællinger om alt i haven, hvis de spørger Lotte Brøns, hvis nyeste projekt er havestier bestående af potteskår.

Ikke langt derfra på Skrænten 7 er der iøvrigt også åben have hos Pia Søvang.

Haverne kan besøges mellem klokken 13 og 16.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk