25. september 2021
Tre mænd skal tirsdag for retten efter ballade i Ringparken sidste år.
Tre mænd skal tirsdag for retten efter ballade i Ringparken sidste år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Punktum for Paludan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Punktum for Paludan
Slagelse - 19. november 2019 kl. 06:20
Af Carsten Lysdal

Om retten lader nåde gå for ret, vil tirsdagens retsmøde vise. Allerede er flere unge mænd dømt, også drenge på 16 og 17 år, for deres medvirken i de uroligheder, der opstod i forbindelse med Stram Kurs-partileder Rasmus Paludans besøg i Ringparken i Slagelse sidste år i juli. Flere andre er frifundet.

arrow Læs også: Paludan klar til demonstration: »Sidst opførte de sig bindegalt«

Netop i dag tirsdag ventes der at falde dom i sag om tre mænd på 20, 24 og 46 år, hvis sager reelt blev igangsat i januar, men udsat, fordi trioen - der ellers havde erkendt - pludselig nægtede at have medvirket.

En enkelt af dem, den 46-årige, fik mere præcist sin sag udsat, fordi han ikke kunne forklare sig i retten af sproglige årsager. Han bliver derfor flankeret af en tolk, når de tre entrerer Retten i Næstved her til formiddag.

Ordensmagten, som var talstærkt repræsenteret ved islamkritikerens visit den 24. juli 2018, blev under optøjerne overfaldet. Betjente fik kastet jordklumper, sten og røggranater efter sig og agerede praktisk talt skydeskive. Flere af de medvirkende ballademagere bar maskering under optrinnene.

De tre tiltalte på anklagebænken tiltales desuden for at tilskynde andre og opildne til endnu flere bataljer med ordensmagten, der blandt andet resulterede i, at politibetjente blev skubbet kraftigt i brystkassen og fik kastet plasticflasker i hovedet.

De to yngste tiltales for forsøg på legemsangreb af særlig grov, brutal eller farlig karakter.

Hvor mange personers navne politiet har haft oppe at vende i forbindelse med balladen, er uvist. Sikkert er det dog, at der er blevet rejst tiltale imod 16 drenge og mænd, hvoraf flere allerede har været for retten. Faktisk langt de fleste.

Der ventes derfor at blive sat et foreløbigt punktum i dag, hvis altså sagen afsluttes, hvilket imidlertid er anklager Lotte Mie Nielsens klare formodning.

arrow Ghettoer er bedre end deres rygte
13. december 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 13:00
arrow Flere straffet efter uro: Et halvt års fængsel for vold mod politiet
27. november 2019 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:34
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk