19. september 2019
40-årige Rikke Blomsterberg bor sammen med min forlovede Dennis Seide, som hun fandt i det mørke Jylland under en lille turné med sit punkband »X Teenage Rebels« Her med hunden Felix og deres søn Ozzy på to et halvt år. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

40-årige Rikke Blomsterberg bor sammen med min forlovede Dennis Seide, som hun fandt i det mørke Jylland under en lille turné med sit punkband »X Teenage Rebels« Her med hunden Felix og deres søn Ozzy på to et halvt år. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Punkkvinde vokset op midt i tøjeventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Punkkvinde vokset op midt i tøjeventyr
Opdateret 20. marts 2019 kl. 08:44
Slagelse - 20. marts 2019 kl. 08:25
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er absolut ikke fordi, man ikke må gå i Disney-tøj eller glitrende skørter. Det skal den enkelte familie selv afgøre. Vi synes bare, der manglede en mulighed til de forældre, der gerne vil give deres børn noget tøj på, der har noget mere attitude og rå power.

40-årige Rikke Blomsterberg forklarer kort om baggrunden for tøjmærket »Hellyeah Copenhagen« til børn, som hun sammen med veninden 39-årige Rikke Ahlgreen Møller etablerede i 2018.

Designet med blandt andet kranier og læderveste trækker tråde til metal, rock og punkscenen. Sidstnævnte er Rikke Blomsterberg selv en del af som bassist i punkbandet »X Teenage Rebels«. På tur med bandet i Jylland mødte hun sin forlovede Dennis Seid, der er tatovør i »Haervaerk Tattoo« og i øvrigt står for alle firmaets tøjdesigns. Sammen har de sønnen Ozzy på to et halvt år.

I Vemmelev ejede Rikke Blomsterbergs forældre DK Tanken. Hun har boet på Rosenvej og på Stationsvej.

- Selvom jeg ikke er en af dem, der ser mig selv vende tilbage til Vemmelev/Slagelse-området, som mange venner ellers har gjort, så er der ingen tvivl om, at det at vokse op i en mindre by og opleve det mere lokale liv, betyder meget for én....og jeg har da haft hevet mit lille punk band med på Slagelse tur- hvor vi spillede på badeanstalten, siger Rikke Blomsterberg. Hun bor på Amager, er uddannet pædagog og arbejder til daglig med vuggestuebørn.

»Hellyeah Copenhagen« er netop gået i luften med onlinesalg på deres egen webshop. Selvom de to gange Rikke begge har børn og webshop, hører lighederne hurtigt op. Det er nemlig to meget forskellige kvinder, der i dag har gjort det til deres fælles mission at klæde børn på i udtryksfuldt kvalitetstøj, der lige så godt kunne sidde på rockstjerner.

Rikke Ahlgreen Møller med bopæl i Farum beskrives som benhård forretningskvinde med mange års erfaring fra tøjbranchen. Her har hun både stået for indkøb, kvalitetssikring og forretningsudvidelse. Men hun er også den bløde jyde og kærlige mor til sine to drenge, Thor på seks og Bjørn på to, som hun har sammen med sin fodboldglade mand, Anders. Hun er en øko-nørd, der foretrækker at bage sit eget brød og lave sit eget syltetøj.

De to meget forskellige kvinder mødtes i 2016 til fødselsforberedelse.

- Vi fandt ret hurtigt sammen om en begejstring for kvalitet og karakter i det tøj, vi putter på vores børn. Der er alt for mange stangvarer derude, der er dårlig kvalitet, som heller ikke siger noget som helst om det barn, der går i det. Det ville vi lave om på, siger Rikke Ahlgreen Møller.

Og Rikke Blomsterberg fandt også hurtigt ud af, at det ikke var så let at give sit barn det helt rigtige tøj på, når man som hende er tosset med metal-, rock- og punkmusik, sort tøj og læderveste.

- Jeg kunne simpelthen ikke finde noget tøj, der passede til Ozzy. Så jeg blev ovenud lykkelig, da Rikke hev fat i mig og insisterede på, at vi da selvfølgelig skulle designe vores eget tøjmærke sammen. Og så står vi her, blot et halvt år senere med en virksomhed og en tøjkollektion, fortæller en begejstret Rikke Blomsterberg. Midt i et tøjeventyr, som hun næppe havde forestillet sig, da hun gik på Vemmelev Skole, var ridepige, gik til gymnastik og spillede volley i Vemmelevhallen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk