15. oktober 2018
For første gang kan der krydses med andet end en blyant. Nemlig med en filtpen, som Inga Rós Eiriksdóttir her holder i hånden. Den findes i den særlige stemmeboks, hvor der også er en lup som hjælpemiddel. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

For første gang kan der krydses med andet end en blyant. Nemlig med en filtpen, som Inga Rós Eiriksdóttir her holder i hånden. Den findes i den særlige stemmeboks, hvor der også er en lup som hjælpemiddel. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Puder lige så vigtige som bolsjer ved dagens valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Puder lige så vigtige som bolsjer ved dagens valg
Opdateret 21. november 2017 kl. 13:49
Slagelse - 21. november 2017 kl. 06:59
Af Tekst og foto: Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Har I husket puderne?
Puder?
- Ja, siddepuderne til de valgforordnede. De er lige så vigtige at huske som bolsjerne, lyder det smilende fra Inga Rós Eiriksdóttir, da Sjællandske møder den travle driftsplanlægger fra kommunens entreprenørservice i Storebæltshallen i Korsør kort før frokost mandag - dagen før den store valgfestdag i dag.

Omkring 30 m/k fra entreprenørservice sørger for den praktiske indretning af valgstederne i hele Slagelse Kommune med i alt næsten 200 stemmebokse.

Antallet er de enkelte steder afstemt efter antal vælgere, så ventetiden bliver mindst mulig for at afgive sin stemme

For første gang ved et valg er der på hvert valgsted en særlig boks udstyret med hjælpemidler i form af en lup og en filtpen, der skulle være nemmere at sætte et kryds med end den ellers næsten sagnomspundne blyant, som altid har været stærkt knyttet til det danske demokratis højeste instans - trods faren for udviskning!

- Der står jo fortsat på den vejledning, I hænger op i boksen, at blyanten skal benyttes.

- Ja, det er så ikke blevet rettet, men det er også første gang, at vi har en særlig boks på alle stemmesteder med lup og filtpen, siger Inga Rós Eiriksdóttir til Sjællandske.

Storebæltshallen er med næsten 6000 vælgere tilknyttet et af de store valgsteder. 18 stemmebokse er opstillet. Og i dag kan man på Slagelse Kommunes hjemmeside i øvrigt se en hurtigtkørende film, der viser, hvordan hallen blev forvandlet til et afstemningssted.

To mindre valgsteder er helt nye. Nemlig Tårnborg Forsamlingshus i stedet for Tårnborg Hallen, ligesom der i dag skal stemmes på Vemmelev Skole i stedet for i Vemmelevhallen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk