25. oktober 2021
Det er blevet cool at holde ferie på Sjællands Vestkyst, så der tegner sig en ny turistrekord.
Det er blevet cool at holde ferie på Sjællands Vestkyst, så der tegner sig en ny turistrekord.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prognose: Ny turistrekord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prognose: Ny turistrekord
Opdateret 01. august 2016 kl. 07:11
Slagelse - 01. august 2016 kl. 07:00
Af Mette Kjær Nielsen

Flere turister end nogensinde før har i år lagt vejen forbi Slagelse, Skælskør, Korsør og kommunens kyststrækning. Det viser alle prognoser.

I 2015 slog turismen i Slagelse Kommune rekorder. Visit Vestsjælland er nu klar til at melde ud, at 2016 bliver endnu et rekordår. Det er især sommerhusudlejningen, man kigger på, når man ser på væksten i turismen i det vestsjællandske.

- Vi har ikke fået de endelige tal endnu. Dem får vi senere på året fra Danmarks Statistik. Men alle prognoser viser, at den eksplossive udvilking fortsætter, og vi vil se en stigning på minimum 15 procent i antallet af sommerhusudlejninger, siger kommunikationsansvarlig i VisitVestsjælland, Mikkel Ais til Sjælandske.

Årets stigning kan lægges oven i sidste års stigning på 21 procent. Rekord følger rekord. Den samlede vækst for udlejning af feriehuse i Vestsjælland siden 2013 kommer dermed op på 54,6 procent.

- Det har været - og er - en rigtig god sommer. På trods af vejret ser det ud til, at væksten fortsætter, siger kommunikationsansvarlig Mikkel Ais.

Ud over stigninger i sommerhusudlejningen melder også campingpladser og turistattraktioner om en særdeles god sommer.

- Turismen i Slagelse Kommune er inde i en vild stigning. Det skyldes blandt andet, at københavnerne har fået øjnene op for vores område. Det er blevet cool at holde ferie på Sjællands Vestkyst, fordi man her kan finde ro og fred i naturen, forklarer Mikkel Ais.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk