10. juli 2020
34-årige Simon Hamann, der er cand.mag i dansk/nordisk litteratur og sprog , modtager Jens Baggesen Prisen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

34-årige Simon Hamann, der er cand.mag i dansk/nordisk litteratur og sprog , modtager Jens Baggesen Prisen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pris uddeles efter års pause

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pris uddeles efter års pause
Slagelse - 10. september 2019 kl. 08:52
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prisen blev indstiftet tilbage i 1964 ved fejringen af 200-året for Jens Baggesens fødsel med det formål, at prisen skulle medvirke til at fastholde interessen og forståelsen for den i Korsør fødte Jens Baggesens betydning i dansk kulturliv.

Men i flere år har det knebet gevaldigt at finde kandidater til prisen, for selv om Jens Baggesen er en af de meget få, som repræsenterer den såkaldt følsomme periode i litteraturen, hvor den eneste anden repræsentant ifølge bibliotekar Arne Larsen er Johannes Ewald (1743 - 1781). Men hvor Ewald gennem kongesangen stadig dyrkes, er Baggesen i dag næsten glemt. Han læses stort set udelukkende af studerende/undervisere indenfor litteraturen.

- Og endda kun i yderst ringe omfang, siger Arne Larsen.

Men læst blev Baggesen tilbage i 2011 af 34-årige Simon Hamann fra Brørup i Vejen Kommune i forbindelse med hans studier til cand.mag i dansk/nordisk litteratur og sprog på Syddansk Universitet. I dag underviser han i dansk ved HF og VUC Fredericia.

Interessen for både personen Jens Baggesen og hans litteratur holdt ved, og Simon Hamann har netop udgivet bogen »Jens Baggesens digte i udvalg«, hvilket også betyder, at han er modtager af Jens Baggesen Prisen efter mange års prispause.

Den officielle prisoverrækkelse finder sted på Korsør Bibliotek & Borgerservice lørdag den 14. september klokken 10.30. Der følger som sådan ikke penge med prisen, men kommunens kulturudvalg har bevilget 16.000 kroner til brug for produktionsomkostningerne til bogen med de udvalgte Baggesen-digte.

Seneste Baggesens-udgivelse er tilbage i 2017, hvor Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs sørgede for en flot genudgivelse af Baggesens hovedværk »Labyrinten.«

Jens Immanuel Baggesen døde i i 1826 i Hamburg og er bisat i Kiel. Hans store forfatterskab er anerkendt både nationalt og internationalt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk