26. marts 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Praktik inspirerer byrådsmedlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Praktik inspirerer byrådsmedlemmer
Slagelse - 12. juli 2018 kl. 10:00
Af Niklas Asp Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En forespørgsel fra det tidligere seniorudvalg har nu udmøntet sig i et praktikophold, hvor flere medlemmer af forebyggelses- og seniorudvalget har været i to dages praktik rundt i kommunen.

Formålet ved, at det tidligere udvalg ønskede et praktikforløb, var at få et bedre indblik og forståelse for de arbejdsopgaver og udfodringer, som medarbejderne står med.

Praktikforløbet var planlagt af forvaltningen. Fra forebyggelses- og seniorudvalget var flere medlemmer repræsenteret: Helle Jacobsen (V) var i praktik i Sundhed og Træning på Grønningen i Slagelse. Cecilie Geiker (V) var i praktik på Plejecenter Blomstergården, og Ann Sibbern (DF) var i praktik i sygeplejens dagvagt i Skælskør og hjemmeplejens aftenvagt i Slagelse.

Fra Socialdemokratiet var næstformand i udvalget, Unnie Oldenburg, i praktik i sygeplejen og i hjemmeplejen.

Alle giver de udtryk for, at det har været givende at få et indblik i medarbejdernes arbejdsprocesser.

Under praktikopholdet fulgte byrådsmedlemmerne medarbejderne rundt i deres arbejde, hvilket har gjort stort indtryk på alle de byrådsmedlemmer, der var i praktik. En af dem var Ann Sibbern.

- Det, der gjorde det største indtryk, var at følge to medarbejdere, som fremstår dedikerede, kompetente og yderst pligtopfyldende i forhold til deres arbejde. Deres borgerkontakt og respons fra borgerne var helt særlig og beundringsværdig, fortæller Ann Sibbern om praktikopholdet og tilføjer, at de i udvalget prioriterede praktikken.

- Dette bør alle byrådsmedlemmer gøre inden for de områder og udvalg, hvor de er repræsenteret.

Af øvrige områder, som Ann Sibbern mener, der bør følges op, er en drøftelse af et nuværende nøglesystem og dokumentation, herunder om man dokumenterer anderledes, end tilfældet er i dag.

Debatten om et nyt omsorgssystem har stået på de seneste uger, og under sit praktikophold i udskrivningsvisitationen, som håndterer udskrivninger fra sygehusene til pleje i kommunen, blev Helle Jacobsen (V) bekræftet i sin holdning om, at der er brug for tiltag på området.

- Under min praktik så jeg, at det er helt rigtigt, at vi har brug for et nyt omsorgssystem, og det skal helst gå hurtigt. Som jeg ser det, er det en stor udfordring at få de digitale platforme til at virke hensigtsmæssigt, når informationer skal videregives mellem sygehusene og kommunerne, fortæller Helle Jacobsen.

Cecilie Geiker (V), der var i praktik i de midlertidige boliger - herunder rehabiliteringspladserne på Blomstergården samt Slagelse Kommunes akutteam, har også kun roser til overs for personalet.

Under hendes praktikophold er der dog flere ting, der har undret hende.

Hun kalder det »besynderligt«, at borgere, der bor i samme afdeling - afhængig af om de er på rehabiliteringsplads eller midlertidig plads - oplever stor forskel på, hvilken træning de modtager.

- Borgerne på rehabiliteringsplads kan få træning på stedet af fysioterapeuter og ergoterapeuter, mens de øvrige borgere kan få den træning, som hospitalet har henvist til. Det betyder reelt, at de skal med flextrafik fra Blomstergården i Slagelse til genoptræning i Korsør, hvilket for mange er besværligt, fortæller Cecilie Geiker.

Og hun har da også et forslag, der skal løse problemet.

- Det burde være muligt at lave en løsning, hvor alle kan modtage samme specialiserede hjælp umiddelbart efter hospitalsudskrivelsen. En løsning kunne være at etablere flere rehabiliteringspladser i de ledige lokaler på Blomstergården, hvor Skælskørs plejehjemsbeboere boede under ombygningen, fortæller Cecilie Geiker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk