27. maj 2020
Carsten Johansen (til venstre) er formand for skolebestyrelsen. Her står han flankeret af næstformand Peter Bech. De står bag ansøgningen om en kommunal lånegaranti, som de håber, politikerne vil se nærmere på. Lige nu er de politiske parter dog uenige. Byrådsmøde venter mandag.
gallery icon

Se billedserie

Carsten Johansen (til venstre) er formand for skolebestyrelsen. Her står han flankeret af næstformand Peter Bech. De står bag ansøgningen om en kommunal lånegaranti, som de håber, politikerne vil se nærmere på. Lige nu er de politiske parter dog uenige. Byrådsmøde venter mandag.
Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikeres uenighed kan bremse friskoles byggeprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikeres uenighed kan bremse friskoles byggeprojekt
Opdateret 25. januar 2015 kl. 17:26
Slagelse - 24. januar 2015 kl. 17:02
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ælde og en nedrivningsværdig tilstand har fået den snart 151 år gamle Forlev Friskole til at tænke i nye baner. Den tilstødende fribørnehaves bygning, som ligger i umiddelbar tilknytning til både skole og legeplads, er nemlig i en forfatning, så den bør rives ned.

Børnehaven skal af den grund flyttes til en anden bygning, der ligger ved legepladsen, hvorfra så eleverne, som er der i forvejen, skal flytte til en splinterny og endnu ikke opført indskolingsbygning

Projektet koster i alt 7,5 millioner kroner, og ifølge skolebestyrelsen har friskolen en så solid økonomi, at man ikke umiddelbart får problemer med at betale tilbage på et eventuelt lån.

- Vi kan lægge en pæn egenbetaling, men vi har altså ikke alle de penge, som kræves. Derfor må vi optage et lån. Realkreditinstitut og bank kræver dog en kommunal garantistillelse fra Slagelse Kommune som sikkerhed, da ellers bankrenten bliver for høj, siger Peter Bech, som er næstformand i skolebestyrelsen og ikke umiddelbart kan se, at der skulle være problemer i det.

Det er der dog. Kutyme i sådanne sager er nemlig, at Slagelse Kommune meddeler afslag. da en eventuel dispensation fra de gældende regler hurtigt vil kunne skabe en strøm af andre ansøgninger, som man af principielle grunde ikke kan sige nej til, hvis altså friskolen får sin garanti.

arrow Læs også: Børnehave konkurs
»Det har vi ikke råd til«

Problemet er, at kommunen for at udstede en lånegaranti skal deponere midler af kassebeholdningen. Og det har kommunen ganske enkelt ikke råd til nu, siger 2. viceborgmester Lis Tribler (S), som ikke deler holdning med eksempelvis borgmester Stén Knuth (V)

- Det er ikke det, vi skal gøre nu. Vi har udfordringer nok, så vi har ikke brug for at binde vores penge. Det vil svække vores likviditet, så vi ikke kan investere i andre ting, siger socialdemokraten, som gerne så, at Slagelse Kommune kunne hjælpe, men samtidig må holde fast i principperne.

- Man bør følge de retningslinjer, som vi besluttede i 2012. Vi ved endnu ikke, hvad det vil betyde for vores kommunekasse, hvis vi udsteder en lånegaranti her, for så skal vi behandle alle ansøgninger, som vi behandler denne, siger hun.

Læs borgmesterens svar i Sjællandske lørdag.

arrow Konflikt årsag til ny privat børnehave
13. februar 2019 kl. 08:16 Opdateret: kl. 16:14
arrow Friskole åbner børnehave - strid ikke afgjort
20. september 2018 kl. 07:09 Opdateret: kl. 14:48
arrow Strid mellem friskole og børnehave
13. oktober 2017 kl. 12:33 Opdateret: kl. 16:49
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk