5. august 2020
Dansk Folkeparti betragter udvalgsformands forslag som en mundkurv. »Nej tak« er svaret.
Dansk Folkeparti betragter udvalgsformands forslag som en mundkurv. »Nej tak« er svaret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil ikke tale pænt til hinanden: »Nej tak« til mundkurv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil ikke tale pænt til hinanden: »Nej tak« til mundkurv
Opdateret 15. januar 2020 kl. 11:48
Slagelse - 15. januar 2020 kl. 06:35
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med sådan et forslag har hverken Gaddafi eller Erich Honecker levet forgæves.

arrow Læs også: Farvel til toppen: Slagelses omdømme skraber bunden

Sådan lyder det tørre svar fra Dansk Folkepartis Henrik Brodersen, i kølvandet på at et flertal i Slagelse Kommunes erhvervs- og teknikudvalg forleden talte varmt for i fremtiden at lægge de politiske personudfald i skuffen til fordel for en pæn tone, som udvalgsformand Villum Christensen (LA) forklarer det.

Mere nøjagtigt lagde sidstnævnte op til, at politikere i Slagelse Byråd i fremtiden ikke længere må være personlige, men skal gå efter substans, når der debatteres i byrådssalen.

- Men han skal ikke komme her og påpege, hvad jeg eller nogen andre skal mene og sige, siger Henrik Brodersen, der mener, at forslaget tangerer en mundkurv, som datidens diktatorer kunne have foreslået.

Diskussionen lægger sig til et punkt på udvalgets dagsorden mandag, hvor 79 virksomheders lussing til Slagelse Kommune i Dansk Industris erhvervsklima-undersøgelse for 2019 var til debat. Bundplaceringen som nummer 80 ud af 93 deltagende kommuner skyldtes nemlig i høj grad det dårlige image, som det politiske spektakel i byrådet ifølge virksomhederne har resulteret i.

Derfor ønskede udvalgsformanden, at man drøftede, hvordan man nu arbejder videre mod toppen, så de gode resultater - blandt andet som nummer 26 i kategorien »kommunal sagsbehandling« - ikke overskygges i fremtiden af de politiske udfald, der indimellem er mere møntet på personer end politik.

- Er der noget, erhvervslivet ikke kan lide, så er det de her person-krige i byrådet. Det dårlige image bevirker, at man tilsyneladende synes dårligt om så meget andet. Men åbenbart vil Venstre og Dansk Folkeparti ikke give håndslag på, at vi skal tale pænt til hinanden, siger Villum Christensen.

Således kunne Henrik Brodersen (DF) og Venstre-udvalgsmedlem Anders Kofoed ikke tilslutte sig udtalelsen:

- Udvalget opfordrer derfor hele byrådet til at undlade personangreb, hvorved pressen får vanskeligere ved optrappe evt. uenigheder og konflikter byrådsmedlemmerne imellem.

Ifølge udvalgsformanden er det derfor nu klokkeklart:

- De går imod, og det må siges at være serveret på et sølvfad. De vil konflikten for konfliktens skyld, og jo mere ballade, der efterhånden kan være, jo bedre, mener Villum Christensen.

Ifølge Henrik Brodersen er det imidlertid yderst belejligt, at sådan et forslag lige kommer fra netop viceborgmesteren.

- For det første skal han ikke diktere, hvad vi andre skal sige og mene, og når man tænker tilbage, så gjorde han ikke andet end at være personlig i de fire år, hvor der sad han en anden borgmester, mener Dansk Folkeparti-politikeren.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk