28. september 2021
Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten mener, at man kan bruge to millioner kroner på mere fornuftig vis end styrke 180 langtidsforsørgede, ikke-vestlige kvinders kundskaber. De er mere eller mindre fritaget for alt, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti.
Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten mener, at man kan bruge to millioner kroner på mere fornuftig vis end styrke 180 langtidsforsørgede, ikke-vestlige kvinders kundskaber. De er mere eller mindre fritaget for alt, lyder kritikken fra Dansk Folkeparti.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil gemme gruppe af ikke-vestlige kvinder væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil gemme gruppe af ikke-vestlige kvinder væk
Slagelse - 04. november 2017 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er så utilfreds med en række kommuners manglende aktivering af kontanthjælpsmodtagere, at han vil øge presset på kommunerne.

arrow Læs også: Også i Slagelse gemmes ikke-vestlige borgere væk

Sådan skriver netmediet NB Økonomi i kølvandet på et samråd forleden, hvor både regeringen og Socialdemokratiet plæderer for lovkrav på området. Kommuner, som lader ledige kontanthjælpsmodtagere gå uden en aktiv indsats, skal straffes, lyder det.

I Slagelse Kommune er Socialdemokratiet af en anden holdning. I hvert fald når det gælder mellem 165 og 180 langtidsforsørgede, ikke-vestlige borgere, herunder kvinder, der i årevis er blevet »gemt væk«, som kritikken lyder fra Dansk Folkepartis Henrik Brodersen.

På mandagens byrådsmøde bortfaldt nemlig et forslag om at gøre en særlig indsats for den omtalte målgruppe i håbet om at knytte dem tættere til arbejdsmarkedet og ikke mindst give dem sproglige kundskaber til på sin vis måske at kunne agere i et samfund og på et arbejdsmarked i fremtiden.

Det skriver Sjællandske.

Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten stemte imod, og grundet stemmelighed i byrådssalen, 14 mod 14, blev forslaget ikke til noget.

- Vi giver mere værdi til samfundet ved at gøre noget for deres børn og sikre, at de ikke ender samme sted, siger SF's Helle Blak.

Hendes holdning deles i Socialdemokratiet, hvor byrådsmedlem Ali Yavuz også tidligere har stemt imod forslaget om at bruge to millioner kroner på en indsats målrettet en gruppe på under 200 borgere, som i flere år ikke har modtaget tilbud om aktivering.

- Det er et spørgsmål om prioritering. Hvis man virkelig skal bruge pengene fornuftigt, skal man ansætte flere sagsbehandlere, siger Ali Yavuz.

Henrik Brodersen (DF) er imidlertid forarget.

- Jeg er totalt uforstående over for, at en gruppe skal fritages. De er blevet gemt væk altid, og nu er beskeden til dem, at det bliver de også resten af deres liv. Men åbenbart støtter et flertal særregler for en gruppe af befolkningen, som ikke gælder andre. Det er jeg meget forundret over, siger han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk