17. november 2017
1. viceborgmester Michael Gram (FB) begræder efter eget udsagn kommunaldirektørens opsigelse. Den holdning deles ikke alle steder i byrådet.
1. viceborgmester Michael Gram (FB) begræder efter eget udsagn kommunaldirektørens opsigelse. Den holdning deles ikke alle steder i byrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere uenige om kontroversiel kommunaldirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere uenige om kontroversiel kommunaldirektør
Slagelse - 01. juli 2017 kl. 09:55
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunaldirektør Jane Wiis, Slagelse Kommune, har sagt op efter blot 11 måneder i embedet. Ifølge 1. viceborgmester, Michael Gram (FB), er hendes afsked, hvad man kunne forvente. Han forstår i hvert fald godt, at Slagelse Kommune ikke længere er drømmearbejdspladsen.

arrow Læs også: Lækket rapport fælder dom: Blaks egne kommentarer afvist

- Jeg er dybt skuffet, og jeg forstår godt hendes valg. Min opfattelse er, at vi for en gangs skyld havde en kommunaldirektør, der tog et opgør med og gik imod kammerateri og pamperi, hvor nogle gør noget for deres venner og bekendte. Det er noget, der har stået på i mange år. Og ja, det er grove beskyldninger, men det er sådan, det er, lyder det fra 1. viceborgmesteren.

Stén Knuth (V) begræder også hendes farvel.

Men har Jane Wiis fået den behandling og de stryg, hun fortjente? Det er byrådspolitikere uenige om. Førnævnte mener, at tabet er sørgeligt og trist.

Villum Christensen (LA) er derimod af en anden holdning og er en af dem, Michael Gram skyder på, når talen falder på det ønske, der har været for at komme af med Jane Wiis.

- Altså hun har ret i, at der har været pressehistorier om hendes ageren med baggrund i lydbåndet (optagelse fra et møde i marts, hvor Jane Wiis beder om »at få lagt lortet ned«, red.), hvor hun simpelthen taler på en måde, som man ikke bør tale til en privat virksomhed. Hun er en kontant dame, må man sige, siger Villum Christensen (LA).

- Og man må så også sige, at der ikke har været plads til politiske holdninger og meninger. Der har ikke været politisk råderum, og sådan skal det ikke være, lyder kritikken fra Villum Christensen, som også bemærker, at der er blevet ansat personale uden politikernes vidende og uden budgetmæssigt grundlag.

- Sjællandske skrev jo selv historien om Tina Wahl (chef for ledelsessekretariatet, red.), der blev ansat til en løn på en million kroner om året. De har arbejdet sammen tidligere, fortæller Villum Christensen.

Også John Dyrby Paulsen har sine holdninger til den nu afgående kommunaldirektør.

- Det er beklageligt at sige farvel, men kritikken er en del af jobbet. Og i sådan en topstilling får du også en løn for at tage noget af presset engang imellem, siger han.

Også hos Enhedslisten grædes tørre tårer.

- For det første er hun overflødig, ligesom chefen for byrådssekretariatet, og så fyrede hun måske egenhændigt Helle Blak, lyder det fra Jørn Melchior Nielsen.

arrow Advokat om »bizar« sag: Det er rendyrket chikane
14. september 2017 kl. 07:00 Opdateret: kl. 21:50
arrow Helle Blak: - Giv mig en undskyldning
14. september 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:55
arrow Politiet indstiller efterforskningen af Helle Blak
13. september 2017 kl. 10:13 Opdateret: kl. 10:43
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk