23. januar 2021
Foto: Carsten Lysdal
Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere skynder på minister: - Vi kan ikke vente to måneder på redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere skynder på minister: - Vi kan ikke vente to måneder på redegørelse
Opdateret 21. november 2019 kl. 08:47
Slagelse - 21. november 2019 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal og Fleur Sativa

Alle regler er overholdt, og ansatte roses af sygehusledelse for professionel håndtering af hændelsen forleden, hvor den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh formåede at flygte ved hjælp af en kumpan på visit, hvis medbragte kageæske indeholdt to pistoler.

arrow Læs også: Flygtet bandeleder anholdt i Spanien

Politikere undrer sig imidlertid over, at det kan lade sig gøre, og deres medfølelse går til personalet. Modsat ønsker de at slå hårdt ned på forbrydere, der viser sig så kyniske, som det var tilfældet forleden.

- Det er en brutalitet, som vi ikke er vant til i Danmark. At de tilmed truer personalet, er fuldstændigt uacceptabelt, og der skal simpelthen slås hårdt ned på det, siger retsordfører Inger Støjberg (V), hvis pointe deles på ministerkontorerne.

I hvert fald hos justitsminister Nick Hækkerup, der vil have sagen kulegravet. Han stiller sig selv spørgsmålet, hvordan dette overhovedet kan ske.

- Tirsdagens fangeflugt er en meget alvorlig sag. Jeg vil bede de relevante myndigheder om en redegørelse, så vi kan få afklaret, hvad der er op og ned. Det virker helt mærkværdigt, at det kan foregå, siger justitsministeren til Sjællandske.

Af netop den grund kan det heller ikke gå for hurtigt med en redegørelse og nogle svar, mener flere politikere, herunder Dansk Folkepartis retsordfører, gruppeformand Peter Skaarup. Den forventes ellers først klar til januar.

- Det kan vi ikke vente på. Den skal lande i løbet af nogle få dage, siger Peter Skaarup, der mener, at der er flere åbenlyse spørgsmål, der kræver svar nu og her.

- Den varetægtsfængslede har tidligere været mandsopdækket af politi, men hvorfor ikke her? Det må politiet have et svar på, for hvis det er korrekt, er det aldeles uholdbart. Han burde slet ikke være sammen med andre patienter, der slet ikke har den grad af farlighed, som han har, siger Peter Skaarup.

Han påpeger endvidere, at man bør skærpe sikkerheden og oprette steder til farlige mennesker inden for retspsykiatrien, hvor der ikke kan ske det, der skete forleden.

- Vi skal sikre, at der er steder, der matcher, hvor farlige sådanne personer er. De skal ikke være, hvor han var forleden. De skal være spærret inde og have hjælp et mere sikkert sted, mener han.

arrow Tysk politi har udleveret 17-årig i sag om vild fangeflugt
10. januar 2020 kl. 14:24 Opdateret: kl. 14:26
arrow Efter voldsom fangeflugt: 17-årig hentet hjem fra Tyskland
10. januar 2020 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:36
arrow Mistænkt medhjælper ved vild fangeflugt er blevet løsladt
18. december 2019 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:46
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk