29. november 2020
24-årig bandeleder og flugtfange ønskes hen, hvor peberet gror. Politikere raser over, at tirsdagens hændelse overhovedet kan lade sig gøre. Foto: Carsten Lysdal
24-årig bandeleder og flugtfange ønskes hen, hvor peberet gror. Politikere raser over, at tirsdagens hændelse overhovedet kan lade sig gøre. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere raser efter »kynisk« fangeflugt: Minister kræver redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere raser efter »kynisk« fangeflugt: Minister kræver redegørelse
Opdateret 21. november 2019 kl. 08:46
Slagelse - 21. november 2019 kl. 05:40
Af Carsten Lysdal og Fleur Sativa

Alle regler er overholdt, og ansatte roses af sygehusledelse for professionel håndtering af hændelsen tirsdag, hvor den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh formåede at flygte ved hjælp af en kumpan på visit, hvis medbragte kageæske indeholdt to pistoler.

arrow Læs også: Dramatisk befrielsesaktion: Politiet har anholdt to

Politikere undrer sig imidlertid over, at det kan lade sig gøre, og deres medfølelse går til personalet. Modsat ønsker de at slå hårdt ned på forbrydere, der viser sig så kyniske, som det var tilfældet forleden.

- Det er en brutalitet, som vi ikke er vant til i Danmark. At de tilmed truer personalet, er fuldstændigt uacceptabelt, og der skal simpelthen slås hårdt ned på det, siger retsordfører Inger Støjberg (V), hvis pointe deles på ministerkontorerne.

Sagen skal kulegraves

I hvert fald hos justitsminister Nick Hækkerup, der vil have sagen kulegravet. Han stiller sig selv spørgsmålet, hvordan dette overhovedet kan ske.

- Tirsdagens fangeflugt er en meget alvorlig sag. Jeg vil bede de relevante myndigheder om en redegørelse, så vi kan få afklaret, hvad der er op og ned. Det virker helt mærkværdigt, at det kan foregå, siger justitsministeren til Sjællandske.

Klar til at ændre regler

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) afventer redegørelsen, der ventes klar til januar, og afviser ikke, at noget skal ændres.

- Jeg kan ikke afvise, det er lovgivningen, den er gal med. Vi skal sikre os, at det ikke kan gentage sig. Derfor vil jeg ikke afvise noget på nuværende tidspunkt, siger Heunicke til TV2 News.

Kan kontrollen ændres?

Dansk Sygeplejeråd ønsker ligeledes, at sikkerheden og kontrollen - eller mangel på samme - kigges efter i sømmene.

- Denne situation giver anledning til drøftelser om, hvorvidt man skal kunne tage en kage med ind, uden der bliver kigget i den. Så der skal kigges grundigt på kontrollen for at være sikker på, at det ikke gentager sig, slår næstformand Ulla Birk Johansen fast.

Af med fløjlshandskerne

Også Nye Borgerliges Pernille Vermund er gal.

- Den forråelse, som kriminelle udlændinge påfører vores samfund, er nedbrydende for vores kultur. Politisk er vi nødt til at løse problemet fra bunden og sikre, at kriminelle udlændinge udvises konsekvent og efter første dom. Og så må myndighederne lægge fløjlshandskerne fra sig og tage særlige forholdsregler, når det drejer sig om kriminelle fra bandemiljøet. Danskernes frihed og sikkerhed skal altid vægtes højest, siger hun.

arrow Vild plan for fangeflugt: Skjulte pistoler i kageæske
20. november 2019 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:55
arrow Politiinspektør om dramatisk fangeflugt: Vi efterforsker bredt
20. november 2019 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:42
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk