25. februar 2020
Borgmester forarget over DF-antydninger. Dansk Folkepartis Henrik Brodersen (tv.) og John Dyrby Paulsen (S) her i forgrunden.
Borgmester forarget over DF-antydninger. Dansk Folkepartis Henrik Brodersen (tv.) og John Dyrby Paulsen (S) her i forgrunden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere i clinch efter brøler: - Langt over min grænse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere i clinch efter brøler: - Langt over min grænse
Slagelse - 11. januar 2019 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om en ugyldig ændring af vederlagene til kommunens to viceborgmestre, Villum Christensen (LA) og Ann Sibbern (DF), tilbage i foråret 2018 vækker kritik af kommunens øverste ledelse. Også den politiske, som af Dansk Folkepartis Henrik Brodersen beskyldes for bevidst at have siddet informationer om, at noget var galt, overhørig.

arrow Læs også: Afviser brud på regler efter vildledende notat

Det skriver Sjællandske.

- Som politiker og folkevalgt er det da din pligt at sørge for at få sådanne ting bragt i orden, når du flere gange får at vide, at der er noget galt.

Sådan siger DF-politikeren efter Sjællandskes artikel forleden, der kort og godt går på, at man i forbindelse med ændringen af styrelsesvedtægten i marts sidste år fjernede 2. viceborgmester Ann Sibberns vederlag på årligt 30.612 kroner. I samme stund hævede man 1. viceborgmester Villum Christensens løn med samme beløb. Nøjagtigt som beskrevet i den dengang vedtagede styrelsesvedtægt.

Den prompte ændring - praktisk foretaget af kommunens administration - var imidlertid noget overilet, idet det ifølge styrelsesloven slet ikke er lovligt at ændre vederlagene midt i et år.

- Men der blev begået en fejl - faktisk to - og det er reguleret i december, siger kommunaldirektør Frank E. Andersen, som forklarer, at fejlen ligger på rådhuset.

Manøvren bevirkede, at Ann Sibbern fik fjernet sit vederlag, hvilket hun påtalte den 3. juni. Fejlen blev efterfølgende rettet, og politikeren fik sit honorar tilbage. Rådhuset ændrede imidlertid ikke i forhold til Villum Christensen, der dermed fortsatte med de 102.040 kroner om året, som hans vederlag var blevet rettet til i forbindelse med omkonstitueringen.

- Men der er blevet gjort opmærksom på fejlen mange gange. Både før sommer, og da jeg selv sad med i økonomiudvalget i oktober et halvt år efter, hvor Villum Christensen selv er med. Og havde jeg siddet i det forum, og der var stillet spørgsmålstegn ved mine vederlag, så havde jeg da tjekket med det samme og fået gjort noget ved det, siger Henrik Brodersen, hvis partikollega og gruppeformand, Ann Sibbern, torsdag lagde et opslag op på sin Facebook-profil, hvor hun - ifølge borgmester John Dyrby Paulsen (S) - antydede, at også han skulle have kendt til fejlen med for høj løn. Uden dog at få sagerne rettet.

- Flere politikere og toppen af administrationen har været vidende om det, da jeg første gang retter henvendelsen, skriver Ann Sibbern, som kalder det »besynderligt«, at Villum Christensens vederlag ikke blev rettet til, da der blev gjort opmærksom på fejlen i sommer.

Den skrivelse vækker harme på borgmesterkontoret.

- Man må gerne forfølge sager, man finder interessante. Men ligefrem at anklage mig for at dække over noget er for meget. Det er ikke okay, raser borgmesteren.

- Villum har betalt pengene tilbage, og så er den sag ude af verden. Det har Dansk Folkeparti fået at vide, men det er åbenbart ikke nok, før de også har set hans lønseddel, siger han og pointerer, at det netop er sådan nogle antydninger, der får ham til at overveje samarbejdet.

- Sådan noget får mig, helt ærligt, til at sige, at jeg ikke vil samarbejde med Dansk Folkeparti, siger John Dyrby Paulsen.

arrow Brøler gav for høj løn: Viceborgmester betaler tilbage
09. januar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk