29. november 2020
Peter Skaarup (DF) vil stramme regler og har flere forslag klar.
Peter Skaarup (DF) vil stramme regler og har flere forslag klar.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere forundres over »uhyggelig« beretning om børnelokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere forundres over »uhyggelig« beretning om børnelokker
Slagelse - 24. oktober 2020 kl. 14:30

En syg børnelokkers chikane af børn, som Sjællandske har beskrevet de seneste dage, har allerede vakt forundring på Christiansborg.

arrow Læs også: Børnelokker røg i spjældet for at krænke dreng: I dag bor han tæt på offer

Her undrer det flere politiske ordførere, hvorfor en tidligere dømt krænker overhovedet kan få lov at blive boende i det nærområde, hvor hans forbrydelse er sket. Manden blev for under et år siden løsladt fra afsoning af dom for krænkelse af en dreng fra lokalområdet.

- Det rejser spørgsmålet om, hvad vi gør med pædofile og børnelokkere, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der kalder beretningen i Sjællandske for »uhyggelig«.

Han mener, at der i fremtiden skal stilles krav til, hvor personer dømt for krænkelser mod børn, det være sig seksuelle, kan bo.

- Det må komme an på den enkelte situation. Alarmklokkerne ringer jo nu og da på alle skoler. Der er flere pædofile i farvandet, og så er det også nødvendigt, at politiet og samfundet er klædt på, og ja, det skal være muligt med et forbud. Dømte skal heller ikke kunne bosætte sig i umiddelbar nærhed af skoler, daginstitutioner, legepladser og andet, mener han.

Stiller skrappere forslag

Dansk Folkeparti vil stille forslag om flere tiltag. Blandt andet også hvad angår tvungen behandling.

- Vi skal sikre, at de går i behandling for deres tilbøjeligheder, så vi får sat ind. Det kan ske i form af anonyme behandlinger og kampagner. Forhåbentlig kan vi redde nogle børn fra de pædofiles klamme kløer, siger Peter Skaarup, der mener, at der også på retsområdet må strammes op.

- Vi ser nogle alt for slappe domme, men vi mener også, at uddannelse blandt betjente skal optimeres. Vi skal have fat i de pædofile, inden det går galt. Nogle er så langt ude, at de ikke kan se de konsekvenser, det får for børn og ofre senere i livet, mener han.

- Mange har jo måske svært ved at se i øjnene, at de er syge. Der er heldigvis nogen, der ser det, mens det ikke gør indtryk hos andre. Det skal der laves om på nu, siger Peter Skaarup.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk