21. oktober 2019
De blå lagerbygninger rives ned for at give plads til 12 lejeboliger målrettet ældre. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

De blå lagerbygninger rives ned for at give plads til 12 lejeboliger målrettet ældre. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere betænkelige ved 12 ældreboliger i tre etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere betænkelige ved 12 ældreboliger i tre etager
Slagelse - 06. december 2018 kl. 11:08
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

John Milvertz ønsker at bygge nye boliger på Fladsken 15 i Korsør, hvor hans virksomhed Korsør Byggeservice har lagerbygninger. Han mener ikke, at der er tale om tre etager

Ønsket om at bygge 12 nye lejligheder på hver 75 kvadratmeter med altan i en tre etager høj bygning på Fladsken 15 er indsendt til kommunen af John Milverz. Han er indehaver af tømrervirksomheden Korsør Byggeservice også med adresse på Fladsken.

Politikerne i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget har netop godkendt, at der udarbejdes en lokalplan for byggeriet. Samtidig har de dog udtrykt betænkelighed ved ønsket om, at der skal bygges i tre etager.

De tre etager giver en bebyggelsesprocent på 68 procent, hvilket strider mod kommuneplanrammen om byggeri i maksimalt 2½ etager med en maksimal bebyggelsesprocent på 40. Derfor kræver tre etager, at der udarbejdes et kommuneplantillæg.

Boligerne, der er tegnet af Johnny Andersen fra »DESIGN-PLAN« på Dyrhaugesvej, placeres i en bygning på den 1400 kvadratmeter store grund. De nuværende lager- og værkstedsbygninger skal nedrives.

John Milvertz mener ikke, at der er tale om tre etager.

- Det er en ejendom med stue, første og anden sal med 12 ældreboliger, siger John Milvertz til Sjællandske. Han tilføjer, at de nuværende lagerbygninger ikke bruges særligt meget.

- Jeg glæder mig over, at forvandle den nuværende »rodebutik« til nogle pæne boliger, siger John Milvertz. Han regner med at udbyde byggeriet dog undtaget tømrerarbejdet, som hans egen virksomhed vil udføre.

Boligerne opføres og indrettes handicapvenlige med elevator og adgangsramper samt niveaufri adgang til stueetagen. Der ansøges også om at kunne bygge med udvendig elevator og svalegange. Grunden indrettes med opholdsarealer, legeplads to pavillioner og ét udhus pr. bolig.

Der ansøges om kun at etablere én p-plads pr. bolig, fordi boligerne primært indrettes til ældre. Kommunens administration noterer, at der i henhold til kommunens parkeringsstrategi bør etableres 1½ p-plads pr. bolig ved etagebebyggelse. Det konstateres samtidig, at der både på Fladsken og i Nygade mangler parkeringspladser på de enkelte ejendomme, hvorfor parkerede biler holder i begge sidder på vejarealerne. Derfor er kommunens krav, at der udlægges 1½ p-plads pr. bolig.

De 12 ud af de ialt 18 parkeringspladser skal være anlagt, når de nye ældreboliger tages i brug.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk