30. oktober 2020
3F?erne har demonstreret i fire uger. Foto: Anders Ole Olsen
3F?erne har demonstreret i fire uger. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet tilkaldt: Vrede 3F'ere og lastbil i nærkontakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet tilkaldt: Vrede 3F'ere og lastbil i nærkontakt
Slagelse - 30. september 2020 kl. 08:32
Af Per Vagnsø

Den faglige konflikt omkring ombygningen af det tidligere Korsør Sygehus fik en ekstra tand tirsdag formiddag, da tre af de demonstrerende 3F'ere måtte skynde sig at træde baglæns efter at have været i nærkontakt med en lastbil, der skulle ind med byggemateriale.

arrow Læs også: Arbejdstilsynet afslører farlige arbejdsforhold på sygehus

Ifølge A-kasseleder hos 3F Storebælt, Tony Rasmussen, var navnlig én af de tre fra fagforeningen forinden blevet »skubbet« af lastbilen.

- Man kan ikke sige, at de blev påkørt, og ingen af dem kom noget til. Lastbilen kørte langsomt frem, men den kom uden varsel, og det er det, der er problemet. Han kunne lige have bedt os om at flytte os. Så havde vi gjort det, men vi nåede ikke engang at snakke med ham, siger Tony Rasmussen.

Konflikten har nu stået på i fire uger. Hver dag står syv-otte 3F'ere foran sygehuset for at signalere deres utilfredshed med, at ombygningen af det tidligere sygehus til byens nye læge- og sundhedshus blandt andet beskæftiger polske håndværkere, der arbejder uden overenskomst og efter 3F's mening under usunde og farlige forhold.

Det var faglig sekretær i fagforeningen, Hans Henrik Hansen, der var tættest på lastbilen, der skulle ind for at læsse tegl af.

- Jeg kunne mærke lastbilen på mine arme og ben. Han kørte forlæns ind, og efter at være kommet lidt skævt ind i indkørslen, bakkede han og kørte så frem igen. Jeg sagde til ham, at jeg ikke kunne forhindre ham i at køre ind. Han kørte bare frem uden varsling. Han kunne have bedt os om at flytte os. Havde han dyttet, havde vi selvfølgelig flyttet os, siger Hans Henrik Hansen.

Han erkender dog, at demonstranterne også kunne have været hurtigere til at flytte sig.

- Det er ikke okay af ham, men det er måske heller ikke hensigtsmæssigt, at vi bliver stående på fortovet, siger Hans Henrik Hansen.

Politiet kom til stede umiddelbart efter optrinnet.

- Vi talte med begge parter, og der kommer ingen sag ud af det, oplyser vagtchef Kent Edvardsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

arrow 3F: Vi kan fortsætte i måneder
03. september 2020 kl. 08:13 Opdateret: kl. 09:11
arrow Fagforbund varsler konflikt
03. september 2020 kl. 05:00 Opdateret: kl. 17:39
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk