15. august 2020
For en uge siden blev politiet tilkaldt til Korsør centrum, hvor en yngre bilist kørte råddent. Onsdag gennemførte færdselspolitiet så en større aktion på Motalavej, hvor 30 personer fik en bøde for forskellige forhold.
For en uge siden blev politiet tilkaldt til Korsør centrum, hvor en yngre bilist kørte råddent. Onsdag gennemførte færdselspolitiet så en større aktion på Motalavej, hvor 30 personer fik en bøde for forskellige forhold.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet på jagt efter vanvidsbilister i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet på jagt efter vanvidsbilister i Korsør
Opdateret 01. maj 2020 kl. 06:05
Slagelse - 01. maj 2020 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der har været en stigende tendens til, at visse personer i Korsør har »kørt råddent« i en længere periode. Derfor gennemførte færdselspolitiet onsdag eftermiddag mellem klokken 13 og 17 en større aktion på Motalavej, oplyser Ebbe Henriksen fra lokalpolitiet i Slagelse.

arrow Læs også: Vanvidsbilist smidt i fængsel: Tiltalt for 44 lovovertrædelser

Ved aktionen blev i alt 43 køretøjer standset og kontrolleret, og det medførte et ualmindeligt stort antal sigtelser. Således blev 15 bilister målt til at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t - en står til en betinget frakendelse, mens de resterende 14 får et klip i kørekortet. Den højeste hastighed blev målt til 86 km/t.

For en uge siden omtalte Sjællandske en konkret sag om vanvidskørsel i Korsør centrum, hvor en yngre bilist angiveligt har spredt skræk og rædsel med sin kørsel i byen i næsten et år.

Ifølge flere vidner bakkede han sin bil ned gennem gågaden lige så hurtigt, som bilen kunne køre baglæns. Kort tid efter gjorde han det samme ned gennem Nygade, hvor han ramte en bil ud for JM Radio. Det fik et vidne til at tage fat i bilisten for at hive ham ud - angiveligt for at give ham en omgang tørre tæsk. Det lykkedes imidlertid bilisten at undslippe ud gennem bilens siderude.

Om det er den konkrete sag, som nu har fået politiet til at reagere, vides ikke.

- Vi har hørt fra flere steder, at folk er utrygge, og derfor er det naturligt, at politiet undersøger det nærmere, når vi har resurserne til det, forklarer politimanden.

Det vides heller ikke, om vanvidsbilisten fra sidste torsdag er blandt de mange, som fik en bøde ved onsdagens aktion.

Foruden det store antal bilister, som kørte for stærkt, blev der onsdag eftermiddag konstateret en stribe andre overtrædelser:

En blev sigtet for kørsel uden førerret, og en blev sigtet for at overlade sin bil til en person, der ikke har kørekort. Fire bilister blev sigtet for at køre uden sikkerhedssele, to for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for ikke at give tegn, en for at køre med en påhængsvogn uden lys - og så blev en bilist sigtet for at køre med en uindregistreret påhængsvogn, der var forsynet med en forkert nummerplade. Endelig lykkedes også politiet at afsløre en narkopåvirket bilist.

Alt i alt blev politiets bødeblok noget tyndere efter de fire timers trafikkontrol, og det store antal forseelser får naturligvis også politiet til at overveje lignende aktioner i fremtiden.

- Det er klart. Når der tilsyneladende er så mange, der blæser på reglerne, så bliver vi nødt til at se, om vores indsats har den fornødne effekt, siger politimanden.

Han kan ikke sige noget om, hvornår det i givet fald vil ske.

- Politikredsen er jo meget stor, og der er også andre steder, der skal kontrolleres. Men vi er meget opmærksomme på trafikanternes opførsel i Korsør, siger politimanden.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk