25. februar 2020
Politiet havde taget sine forholdsregler og var massivt til stede ved besøget tirsdag, da islamkritiker og advokat Rasmus Paludan dukkede op.
gallery icon

Se billedserie

Politiet havde taget sine forholdsregler og var massivt til stede ved besøget tirsdag, da islamkritiker og advokat Rasmus Paludan dukkede op.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: - Grundloven gælder også for Rasmus Paludan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: - Grundloven gælder også for Rasmus Paludan
Slagelse - 26. juli 2018 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som beskrevet i onsdagsavisen var politiet massivt til stede i Nordbyen tirsdag eftermiddag og aften, hvor den islam-kritiske advokat og partistifter Rasmus Paludan fra »Stram Kurs« valgte at aflægge et besøg. Et besøg, som heldigvis kun medførte begrænset ballade.

arrow Læs også: 17 sigtet for uro ved islam-kritikers besøg

- Vi var til stede fra klokken cirka 17 til et godt stykke ud på aftenen. Der var samme aften også optræk til noget uro i Byskovparken, men det nåede heldigvis ikke at udvikle sig, oplyser Flemming Jensen fra lokalpolitiet i Slagelse.

Sjællandske ville gerne vide, hvor mange resurser politiet brugte i forbindelse med Rasmus Paludans optræden i Slagelse tirsdag aften - og i den forbindelse blev vi henvist til lederen af det udkørende beredskab, politiinspektør Tom Trude. Han ønsker dog ikke at sætte et konkret tal på, hvor mange betjente, der var udkommanderet, men siger:

- Vi havde et tilstrækkeligt antal politifolk til at løse opgaven, som han formulerer det.

- Ville det ikke være muligt at anholde Rasmus Paludan for bevidst at forstyrre den offentlige orden?

- Det er sådan, at det var en lovlig anmeldt demonstration, og det er jo alles ret i forhold til grundloven, siger han.

Politiinspektøren er helt bevidst om, at Rasmus Paludan er en kontroversiel figur, men understreger, at politiet ikke kan indlade sig i en politisk diskussion.

- Vores opgave som politi er jo at opretholde ro og orden og sikre grundlovens forsamlings- og ytringsfrihed, som giver vide rammer for den enkelte til forsamle sig og komme med lovlige ytringer. Og det gælder også Rasmus Paludan, siger han.

Blandt Sjællandskes læsere på Facebook og øvrige sociale medier er der også gang i debatten:

Axel Artke skriver: »Rasmus Paludan gør os alle sammen en stor tjeneste ved at vise, hvor dårligt det står til i ghettoerne med at anerkende danske, demokratiske normer. Vi ofrer årligt flere snese milliarder på såkaldt integration, men Rasmus Paludans indsats viser med al tydelighed, at disse mange milliarder skatteyderkroner er spildt. De unge i ghettoerne har absolut intet ønske om at blive integreret i det danske samfund. De betragter os med foragt, fordi vi er så blødsødne, når de forhindrer ytringsfriheden i at blive udøvet, og de betragter deres ghettoer som islamisk jord, hvor danske myndigheder og politikere ikke skal tåles«.

Thomas Vesth skriver: »Så med egne øjne reaktionen fra Kierulffsvej i går. Fuldstændig vanvittigt forløb, der fuldstændig matcher mellemøstlige tilstande. Disse her indvandrergrupperinger styrer tydeligvis gaderne i Danmark. Og når man her i tråden læser kommentarerne med accepten af denne her vanvittige opførsel, ja så kan man roligt konstatere, at Danmark bløder. Mange har åbenbart fuldstændigt glemt hvad vores demokrati bygger på, den danske grundlov«.

Hårek Bhatti skriver: »Hvor har det blitt av det gode gamle Danmark? For 50 år siden var det ikke en muslim i våres gader. Nu i dag blir politikere truet og må ha politibeskyttelse. Er Danmark blitt bedre?«

Karsten Rygaard: »Sørgeligt at politiet skal spilde kræfter på at beskytte sådan en klaphat«.

Tue Lars Petterson: »Alle mennesker bliver stødt på manchetterne, når man taler grimt om deres kulturelle baggrund. Tag du en tur på Moesgaard Vikingemarked og kald Odin for pædofil eller Tor for en svagpisser. Der er helt sikkert nogle iblandt de ellers ekstremt tolerante vikinger, der vil få nok af at høre på det og kalde en skovl for en skovl. Det har intet med gruppen af mennesker at gøre, men dig Rasmus Paludan. Få dig et liv og lad være med at sprede had.«

Se flere kommentarer på SN.dk/Slagelse.

arrow Islamkritikers visit vækker vrede
24. juli 2018 kl. 18:33 Opdateret: kl. 18:50

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk