16. februar 2019
»Krigsskuepladsen« Solens Plads, hvor der ikke er ens regler for salgsvognene på stadepladserne. Kebabvognen må gerne blive stående om natten, men det må pølsevognen ikke. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

»Krigsskuepladsen« Solens Plads, hvor der ikke er ens regler for salgsvognene på stadepladserne. Kebabvognen må gerne blive stående om natten, men det må pølsevognen ikke. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pølsekrig på Solens Plads på vej mod fred?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pølsekrig på Solens Plads på vej mod fred?
Slagelse - 16. august 2018 kl. 07:18
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En pølsevogns opstilling på en lejet stadeplads på Solens Plads har i den grad udløst nærmest krigslignende tilstande. Vognen er ejet af ægteparret Michelle Királyfalvy og Vagn Busch Jensen, der driver Korsør Vandrehjem Svanegården.

arrow Læs også: Pølsevogn på Solens Plads får indskærpet reglerne

- Jeg ønsker sådan set bare at skabe noget liv i Korsør, men jeg skal da love for, at vores oplevelser med forskelsbehandling og mange regler har gjort indtryk, siger Michelle Királyfalvy.

Senest har detalichef i Korsør Erhvervsforening Jørn-Ole Didriksen skrevet til projektleder Anne Marie Aalling i kommunen med budskabet om, at Michelle Királyfalvys pølsevogn var uønsket på Solens Plads ved næste uges maritime kulturdage.

En henvendelse detailchefen dog har fortrudt.

- Jeg fik at vide, at hvis pølsevognen ikke måtte være der, så gjaldt det også de øvrige stadeholdere, så det dur ikke, siger Jørn-Ole Didriksen.

Svaret fra Anne Marie Aalling lød:

»Når kommunen opsiger stadeholderne midlertidigt pga. arrangementer, så gør vi det kun, fordi større arrangementer har et omfang og en udbredelse, som kræver, at alle stadepladser inddrages i den periode, hvor arrangementet foregår. Derved kan arrangøren frit disponere over det samlede areal.

Stadeholderne bliver altså ikke opsagt eller flyttet, fordi de er i konkurrence med et arrangement.«

De gældende regler fra 2015 siger, at stadeholderne skal fjerne deres salgsvogne ved lukketid, så de ikke må stå på pladsen om natten. Den regel gælder også for Michelle Királyfalvys pølsevogn, men den gælder ikke for kebabmanden Mohammad , hvis vogn godt må stå der permanent på Solens Plads, ligesom han må sætte stole og borde ud til sine kunder.

Den forskel forstår Michelle Királyfalvy ikke.

- Jeg troede da, at reglerne var ens for alle. Hvordan kan kommunen tillade forskellige regler, spørger Michelle Királyfalvy, der tilføjer, at hvis regler ændres, så må de nye regler varsles til stadeholdere, der har plads efter gamle regler.

Men sådan er det ikke.
- Han (kebabmanden, red.) har stået på Solens Plads i en del år, hvor reglerne var anderledes, men den dag han opsiger stadepladsen, vil de nye stadeholdere blive omfattet af de nuværende regler, hvor salgsvognen skal flyttes hver dag, forklarer Anne Marie Aalling.

Generelt tillader reglerne for stadepladserne ikke udskænkning af alkohol eller opstilling af borde og stole. Begge dele har Michelle Királyfalvys modtaget en kommunal påtale for, men der er alligevel tidspunkter, hvor både udskænkning af fadøl og opsætning af borde og stole er tilladt ved pølsevognen.

Nemlig ved særlige arrangementer som for eksempel Torvelørdage, City Eveninger eller ved De Martime Kulturdage.

- Har du dine lejlighedsbevillinger på plads ved disse særlige begivenheder, kan jeg ikke se, hvorfor du ikke skulle kunne sælge øl. Der er ikke noget i »Regulativet for offentlige arealer og pladser«, der forbyder det, skriver Anne Marie Aalling i et svar til Michelle Királyfalvy.

- Må hun også stille borde og stole op?

-Ja, det kan jeg ikke se noget problem i, når der er særlige arrangementer, siger Anne Marie Aalling

Og lejlighedsbevillinger har den nyankomne pølsevogn.

- I resten af august har jeg lejlighedsbevillinger til den 17., 18., 24., 25., og 31. august, siger Michelle Királyfalvy.

Hun har tidligere forklaret i Sjællandske, at hun brugte en generator som strømforsyning til pølsevognen, da det kostede 20.000 kroner at få sat stik op på pladsen. Men Sjællandske har modtaget et foto, hvor pølsevognen forrige lørdag benyttede et strømstik fra en bestående el-tavle.

- Så du løj om generatoren?
- Nej, men i lørdags fik jeg tilbudt at låne strøm af en, som synes, at hele denne sag om vores pølsevogn bare er for meget, siger Michelle Királyfalvy.

Sjællandske spørger til hendes medlemsskab af Korsør Erhvervsforening.

- Det er lang tid siden, at jeg bad om medlemsskab, men jeg måtte rykke flere gange for regningen. Den kom så endelig med betaling af de 1000 kroner fastsat til den 10. august, men jeg må indrømme, at med al den ballade om pølsevognen, så betalte jeg den ikke. For hvorfor skulle jeg være medlem af en forening, der ikke vil mig? Men nu betaler jeg den omgående, så det ikke skal være årsagen til det bøvl, jeg har oplevet, siger Michelle Királyfalvy.

Så i bedste fald venter der nu mere fredelige tider forude. Måske den »grimme pølsevogn« ligefrem vokser op på Solens Plads til en smuk svane fra Svanegården.

Anne Marie Aalling fortæller, at politikerne er i fuld gang med at revidere reglerne for mobile salgsvogne. På Solens Plads venter ændrede stadepladser efter nye luftfoto.

- Hendes pølsevogn kunne jo faktisk godt stå ved siden af kebabmanden, som hun ønsker, lyder det eftertænksomt fra Anne Marie Aalling.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk