26. marts 2019
75.000 kroner til hver af de tre plejesøstre, som har anlagt nyt krav om godtgørelse. Det besluttede Slagelse Kommunes økonomiudvalg forleden. Her ses Sapran Hassna og Nanna Hansen.
75.000 kroner til hver af de tre plejesøstre, som har anlagt nyt krav om godtgørelse. Det besluttede Slagelse Kommunes økonomiudvalg forleden. Her ses Sapran Hassna og Nanna Hansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejesøstre ønsker flere penge: Nu får de ekstra godtgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejesøstre ønsker flere penge: Nu får de ekstra godtgørelse
Slagelse - 20. juni 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søstrene Sapran Hassna, Amal Hassna og Nanna Hansen, som ved Østre Landsret i juni i fjor hver fik tilkendt 100.000 kroner i erstatning som følge af årelangt omsorgssvigt, kan tilsammen få 225.000 kroner yderligere fra kommunekassen.

arrow Læs også: Plejesøstre kræver yderligere 300.000 kroner

Det har Slagelse Kommunes økonomiudvalg netop besluttet, efter at plejesøstrene via deres advokat, Mads Krøger Pramming, i oktober sidste år varslede endnu et krav.

Det lukkede punkt blev behandlet mandag, og grundet lukketheden er der ingen kommentarer, andet end at det præciseres, at politikere »fulgte indstillingen«. Det erfarer Sjællandske.

Søstrene stillede mere præcist krav om 300.000 kroner til deling som godtgørelse for den tid af deres barndom, som lå efter opholdet på Tværhøjgaard fra 1999 til 2005, som var omdrejningspunktet for retssagen sidste år.

De tre plejesøstre har tidligere fået 200.000 kroner hver fra en privat fond plus de 100.000 kroner fra retssagen.

Ifølge advokat Mads Krøger Pramming var endnu en retssag ikke usandsynlig, såfremt økonomiudvalget - som har kompetencen til at beslutte en udbetaling - skulle have afvist at indgå forlig.

Nu sættes der dog et umiddelbart punktum for sagen.

Sidste år var et forlig dog ikke muligt, lød i hvert fald vurderingen fra såvel forvaltningen, borgmesteren og ikke mindst Kommunernes Landsforening, som ikke vaklede i påstanden om, at sagen var forældet, og at Slagelse Kommune derfor ikke kunne indgå forlig for at dulme lommesmerterne efter en eventuel retssag.

- Men vi er blevet klogere, og en retssag er og bliver ikke god for nogen. Hvis der er et grundlag til stede, så skal vi forhandle et forlig, siger Villum Christensen (LA), viceborgmester, som selv var meget imod en retssag, der da også endte med at koste kommunen 2,76 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk