25. maj 2019
Et brev til daværende borgmester Stén Knuth (V) i oktober skitserede, at de svigtede plejesøstre fra Skælskør-sagen om muligt ville rejse et nyt krav om erstatning. De kræver 300.000 kroner samlet. Her ses Sapran Hassna og Nanna Hansen.
Et brev til daværende borgmester Stén Knuth (V) i oktober skitserede, at de svigtede plejesøstre fra Skælskør-sagen om muligt ville rejse et nyt krav om erstatning. De kræver 300.000 kroner samlet. Her ses Sapran Hassna og Nanna Hansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejesøstre kræver yderligere 300.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejesøstre kræver yderligere 300.000 kroner
Slagelse - 14. juni 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da dommen blev afsagt ved Østre Landsret for præcis et år siden, og søstrene Sapran Hassna, Amal Hassna og Nanna Hansen hver fik tilkendt 100.000 kroner i erstatning som følge af årelangt omsorgssvigt, blev der samtidig sat en punktum. Samtidig fik den fjerde, handicappede plejesøster erstatning, som svarede til søstrenes.

arrow Læs også: Plejesøstre ønsker flere penge: Nu får de ekstra godtgørelse

Helt slut er sagen dog ikke, skriver Sjællandske.

Det stod klart i oktober, da plejesøstrenes advokat, Mads Krøger Pramming fra Ehmer Pramming Advokater, i et brev til daværende borgmester Stén Knuth (V) slog fast, at hans klienter havde bedt ham »rejse et krav om godtgørelse og erstatning for de fortsatte omsorgssvigt, mens Slagelse Kommune havde ansvaret for dem.«

I efteråret var der dog ikke sat beløb på kravet. Det er der nu, erfarer Sjællandske.

Ifølge avisens oplysninger kræver søstrene yderligere 300.000 kroner til deling, ligesom det slås fast, at Slagelse Kommune bør anerkende, at man kunne have gjort andet, end kommunen gjorde i årene efter opholdet på Tværhøjgaard ved Skælskør, som varede fra 1999 til 2005.

De tre plejesøstre har tidligere modtaget 200.000 kroner hver fra en privat fond plus de 100.000 kroner i kølvandet på retssagen.

Politikere i kommunens økonomiudvalg ventes at behandle sagen på mandag, hvilket sker, som følge af at det tidligere økonomiudvalg i december ikke afviste en mulig forligsmæssig løsning.

Dog er sagen lukket, og det er kun meget lidt, der siver fra rådhuset om netop denne sag.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) har ingen kommentarer, men afviser heller ikke, at punktet behandles på mødet, som er det sidste inden sommer.

Tidligere borgmester Stén Knuth, som modtog brevet i oktober, undrer sig imidlertid over, at plejesøstrene kræver flere penge.

- For det første er det jo en forfærdelig sag, som der er blevet sat punktum i én gang allerede. Penge giver dem ikke deres barndom tilbage, siger Stén Knuth, som - da brevet kom i efteråret - kaldte det »overraskende«.

Det gør han stadig den dag i dag.

- Det er en overraskende fremgangsmåde, og jeg er usikker på motivet. Bunder det i, at de ikke mener, Slagelse Kommune har taget ansvar, eller økonomi, spørger han.

Hele sagen har indtil videre kostet Slagelse Kommune 2,76 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk