9. april 2020
63-årig mand tiltales for voldtægt og daglige krænkelser af plejedatter tilbage i 2006 og 2007.
63-årig mand tiltales for voldtægt og daglige krænkelser af plejedatter tilbage i 2006 og 2007.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejefar tiltalt igen: Voldtog pige dagligt i over et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejefar tiltalt igen: Voldtog pige dagligt i over et år
Opdateret 19. februar 2020 kl. 07:58
Slagelse - 18. februar 2020 kl. 19:40
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 63-årig mand, der ifølge Sjællandskes oplysninger er identisk med den plejefar fra Skælskør, der i 2008 blev idømt fem års fængsel for seksuelle overgreb mod fire søstre, sidder endnu engang tiltalt. Han skal for Retten i Næstved på torsdag.

arrow Læs også: Politiet leder efter hjemløs plejefar i sag om overgreb

Ifølge anklageskriftet, som Sjællandske har fået aktindsigt i, stod overgrebene i den verserende retssag på fra januar 2006 til februar 2007 - det vil sige for 13 år siden - og er gået ud over en på gerningstidspunktet blot otteårig pige. Hans egen plejedatter.

Hvorfor sagen først kommer for nu, er uvist, ligesom det skal siges, at retssagen allerede var kalenderlagt i efteråret. Her blev den imidlertid udsat grundet forsvarerens ønske om »yderligere efterforskning«, lyder det hos anklagemyndigheden ved Sydsjællans og Lolland-Falsters Politi.

Voldtægt og trusler

Hovedpersonen, der i dag er fraflyttet den egn, hvor han engang agerede plejefar, anklages blandt andet for voldtægt efter straffelovens §216, stk. 2. Hans daglige seksuelle tilnærmelser i forhold til pigen har angiveligt stået på i over et år og indbefatter også talrige krænkelser af den mindreårige piges blufærdighed.

Således er den i dag 63-årige, tiltalte mand ifølge anklageskriftet dagligt gået ind til pigen, hvor han har forgrebet sig på hende og voldtaget hende.

Han har desuden ifølge anklagen beordret hende til at tage tøjet af. Herefter har han stukket kuglepenne op i hende, samtidig med at han har onaneret og ifølge politiet »manipuleret sit lem til sædafgang«. Når han altså ikke lagde sig oven på hende og havde deciderede samlejer med hende.

Truet til tavshed

Han har i forbindelse med uhyrlighederne truet pigen med at slå hende ihjel, hvis hun ymtede bare det mindste om overgrebene.

Han tiltales derfor ydermere for overtrædelse af straffelovens §266, ligesom han ifølge anklageskriftet har tildelt pigen kraftige lussinger og slag på kroppen.

Stærkt berørt

Hos Slagelse Kommune er man berørt over sagen og anklagen mod manden.

- Vi er naturligvis stærkt berørte og alvorligt bekymrede over, at endnu en pige tilsyneladende er blevet misbrugt i pleje, lyder det fra børn- og ungedirektør Vini Lindhardt, der i forhold til erstatning vil vurdere sagens udfald.

- Vi betragter sagen med stor alvor, men må afventer dommen og vil, når vi kender dommen, vurdere et eventuelt erstatningsansvar, siger hun.

arrow Piger mistænkte plejefar for overgreb: Han smed os ud
20. februar 2020 kl. 16:30 Opdateret: kl. 16:32
arrow Mistænkt plejefar melder sig syg i sag om overgreb
20. februar 2020 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:42
arrow Tiltale: Plejefar voldtog otteårig pige dagligt i over et år
24. september 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk