16. december 2018
De 45 fremmødte i Vesthallens cafeteria havde mange indvendinger mod lokalplanen for Kirsebærbakken. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

De 45 fremmødte i Vesthallens cafeteria havde mange indvendinger mod lokalplanen for Kirsebærbakken. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan mødte igen kritik i Slagelse vestby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan mødte igen kritik i Slagelse vestby
Slagelse - 16. november 2018 kl. 06:19
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om kommunen har rettet sig efter en del kritikpunkter, blandt andet omkring boligernes højde og beliggenhed af hensyn til de bagvedliggendes udsigtsmuligheder, var der bestemt ikke tale om nogen rose-runde, da der onsdag var orienteringsmøde om den nyreviderede lokalplan for Kirsebærbakken i Slagelse Vestby.

45 beboere fra området op til det nye planlagte boligområde mellem vestbyen og den nye omfartsvej var mødt frem, og flere slog klart fast, at de bestemt helst så, at planerne helt blev taget af bordet, eller måske endda flyttet over på den anden side af omfartsvejen.

Der var ikke mindst skepsis omkring den øgede trafik, som der vil blive tale om. Både i forbindelse med byggeriet og senere når der er etableret 56 boliger.

- Det vil skabe mange farlige situationer blandt andet omkring Marievangsskolen om morgenen, når de 75 ekstra biler man må regne med de nye beboere sikkert får, skal afsted. Det kan koste blod, mente en af de fremmødte, Mogens E. Knudsen fra Frodesvej.

Formanden for udvalget for miljø, plan og landdistrikter, Jørgen Grüner (SF), slog fast, at for at kommunen skal kunne bevare og udbygge sin service, så skal man have tiltrukket nogle »borgere med penge«, der kan bidrage til kommunekassen.

Disse borgere skal kunne finde sig en attraktiv bolig, og det vil ifølge Grüner kunne ske i det nye område.

- Men vi har også et andet hensyn, som er ligeværdigt, nemlig at boligerne skal kunne passes ind på en måde, der giver færrest mulige gener for jer, sagde Grüner.

Flere af de fremmødte stillede dog spørgsmålstegn ved, hvor attraktivt området bliver. Med henvisning til, at det ligger i den såkaldt grønne ring, som i mange år har været en 200 meter bufferzone mellem vestbyen og den kommende omfartsvej.

Der er mulighed for at indsende høringssvar til kommunens planafdeling indtil 4. januar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk