21. april 2021
En 33-årig pizzeria-ejer er blevet dømt for at optræde truende over for to kontrollanter fra Fødevarestyrelsen.
En 33-årig pizzeria-ejer er blevet dømt for at optræde truende over for to kontrollanter fra Fødevarestyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pizzeria-ansat gik amok på kontrollanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pizzeria-ansat gik amok på kontrollanter
Slagelse - 08. marts 2018 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

Et besøg af Fødevarestyrelsen kan i sagens natur ende med mundvige i alle retninger, og tilsyneladende er det ikke alle værter, der byder på kaffe og en venlig småkage, når de tilsynsførende banker på. Ligefrem at flippe ud lader dog ikke til at være vejen frem.

En episode med en truende ejer af et pizzeria i Slagelse, som decideret overfusede to tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen i maj sidste år, endte forleden på rettens bord.

Ved Retten i Næstved blev han idømt 20 dages betinget fængsel med vilkår om 40 timers samfundstjeneste.

Den i dag 33-årige mand, som den 5. maj 2017 råbte en kvindelig kontrollant ind i hovedet, mens han angiveligt fægtede med armene og ifølge anklageskriftet slog hånden ind i en slikautomat, havde tilsyneladende en så truende adfærd, at Fødevarestyrelsen endte med at melde ham til politiet.

Manden blev også dømt for angiveligt at have lukket indgangsdørene i sit pizzeria, hvormed de to tilsynsførende, der var på besøg, ikke kunne gennemføre deres tilsyn.

Han blev dømt for overtrædelse af straffelovens §119, der går på vold eller trusler om vold mod, »hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller erhverv«.

Manden, der i retten nægtede at have truet nogen, men medgav, at han skulle have været ophidset, udbad sig betænkningstid i forhold til en mulig anke af dommen.

I retten lød det endvidere, at han ikke har haft til hensigt at true, men det var ikke ligefrem den opfattelse, Fødevarestyrelsens ansatte fik, da aflagde visit.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk