26. maj 2020
Keramikerne Nelly Gaskin, til venstre, og Lene Hansen, Bruuns Hjørne i Skælskør, er blandt de 28 udstillere i kunstdagene.
gallery icon

Se billedserie

Keramikerne Nelly Gaskin, til venstre, og Lene Hansen, Bruuns Hjørne i Skælskør, er blandt de 28 udstillere i kunstdagene.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pinsens kunstdage gennemføres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pinsens kunstdage gennemføres
Slagelse - 23. maj 2020 kl. 12:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På trods af corona-situationen bliver årets kunstdage i pinsen gennemført. I hele Midt- og Vestsjælland har godt 100 udstillere valgt at åbne dørene for publikum, og 28 af dem har hjemme i Slagelse Kommune, hvor de byder indenfor 30.-31. maj og 1. juni klokken 11-17.

Kunst og Corona er ikke det bedste match, og det har derfor været uvist, om det kunne lade sig gøre at gennemføre arrangementet. Konklusionen er dog blevet, at kunstdagene er et af de få kulturelle arrangementer, der kan lade sig gøre at afvikle på forsvarlig vis, fordi der typisk ikke er ret mange besøgende hvert sted ad gangen.

»Vi har haft mange overvejelser undervejs, og alle kunstnere har haft mulighed for at melde fra, hvis de ikke var trygge ved at være med. Alle udstillingssteder er blevet bedt om at efterleve de aktuelle retningslinjer fra myndighederne, og de melder klar til at tage imod de besøgende«, lyder det fra arbejdsgruppen bag kunstdagene.

Alle udstillere har taget særlige forholdsregler for at overholde myndighedernes retningslinjer om afstand, antal og hygiejne, så de trygt kan byde gæster indenfor.

Kunstdage i pinsen har eksisteret siden 2002. Både amatører og professionelle kunstnere og kunsthåndværkere kan deltage, og som gæst kan man både se kunst af høj kvalitet og møde amatører, der gerne vil dele deres passion for kunst og kunsthåndværk med andre.

Lokalt kan gæsterne både se keramik, glaskunst, installation og maleri og samtidig se landskabet iklædt de smukke forårsklæder, da udstillingsstederne er fordelt rundt i hele kommunen.

Bibliotekar Kirsten Kildegaard Rasmussen, Slagelse Biblioteker & Borgerservice, er den lokale koordinator, og hun fortæller, at de lokale kunstnere er: Smykkedesigner Annemie Magdaleen, trædrejer Arne Jørgensen, billedkunstner Gitte Levin, Atelier Guni-Art, billedkunst, keramikerne Lene Hansen og Nelly Gaskin, Det lille Glashus, billedkunstner Estrid Maria Eriksen, Galleri Baghuset, billedkunst, Galleri Hvitnov, træ- og billedkunst, keramiker Gerda Østergaard, trækunstner Hall Thiman, Hashøjgruppen, flere kunstarter, billedkunstnerne Jan Hanzen og VanOs, Jethoni med kunstnervenner, billedkunstner Karin Jønson, Keramikmakkerne, Kunst & Design Købmandsgården, Kunstgalleriet, maleri og skultptur, Kunstnerværkstedet Kabeldepotet, flere kunstarter, billedkunstner Lise Blicher, Maria Hus, billedkunst, billedkunstner Mette Clausen, Møller i Mejeriet, keramik, billedkunst m.m, Pileværkstedet, brugskunst og kunsthåndværk, billedkunstner Silja Salmistu, St. Galla Galleri, glaskunst, maskekunstner Susan Malberg Albertsen og billedkunstner Susanne Hald Thorup.

Kunstdagenes folder kan hentes på bibliotekerne, ligesom hjemmesiden www.kunstipinsen.dk viser vej til kunsten.

pev

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk