26. juni 2019
16-årige Frederik Schmidt Johansen og 21-årige Camilla Klestrup Hansen måtte afbryde deres svømmetræning af en glædelig årsag. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

16-årige Frederik Schmidt Johansen og 21-årige Camilla Klestrup Hansen måtte afbryde deres svømmetræning af en glædelig årsag. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til to talentfulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til to talentfulde
Slagelse - 18. januar 2019 kl. 11:30
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Begge var de i fuld gang med træningen i Korsør Svømmhal under kyndig vejledning af Jonas Frei. 16-årige Frederik Schmidt Johansen og 21-årige Camilla Klestrup Hansen træner henholdsvis ni og fem gange om ugen. Ofte sammen med elitesvømmerne hos Svøm Korsør. For medaljer kommer ikke af sig selv. Slet ikke OL-medaljer som i bedste fald venter de to udviklingshæmmede, som begge er udtaget til at kæmpe for Danmark ved Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi den 14.-21. marts 2020.

Formand for Korsør Handicap Idræt Ingrid Nielsen afbrød deres træning af en glædelig årsag.

- Camilla og Frederik har svømmet her i Korsør Handicap Idræt siden henholdsvis 2008 og 2009. Vi er imponeret over deres flid og særdeles flotte resultater, hvor de i Danmark næsten vinder alle de løb, de stiller op i. Derfor har vi besluttet at give dem en økonomisk håndsrækning fra klubben, til deres OL-deltagelse, siger Ingrid Nielsen.

Deltagerne i handicap-Ol- skal nemlig selv betale alle udgifter i forbindelse med deltagelsen. Til brug herfor modtog de hver 2.500 kroner fra handicapklubben,

Camilla Klestrup Hansens far Sven har været meget aktiv for at samle penge ind til datteren, der blandt andet som tidligere beskrevet her i Sjællandske er støttet af Toms Bageri. Bageren stillede 500 julesnegle til rådighed, som hun solgte.

- Vi er nu samlet oppe på 31.500 kroner til Camilla, siger en glad Sven Klestrup Hansen.

Forældre til Frederik er Tina og Jes Johansen.

- Vi har ikke fået indsamlet så meget endnu. Med de 2.500 kroner i dag er vi oppe på 8.500 kroner, siger Tina Johansen, der efter alt at dømme bliver ny formand for Korsør Handicap Idræt, når 76-årige Ingrid Nielsen siger stop ved generalforsamlingen i næste måned. Hun har været formand siden 1993.

Sammen med husbond 79-årige Finn har parret modtaget årets handicappris i 2018 for deres utrættelige arbejde i Korsør Handicap Idræt siden 1983.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk