22. oktober 2020
Forsamlingshuset Ydun er bygget i 1914. Nye vinduer, gulv, lakering og fliser udendørs for samlet omkring 100.000 kroner er nu på vej. Foto: Helge Wedel
Forsamlingshuset Ydun er bygget i 1914. Nye vinduer, gulv, lakering og fliser udendørs for samlet omkring 100.000 kroner er nu på vej. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til Ydun efter mail sendt til en forkert adresse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til Ydun efter mail sendt til en forkert adresse

Næsten 100.000 kroner sender kommune og stat til istandsættelse af forsamlingshuset Ydun i Hulby, men de tinglyses at skulle betales tilbage, hvis huset sælges.

Slagelse - 20. september 2020 kl. 07:27
Af Helge Wedel

Tilbage i maj var forventningen hos forsamlingshuset Ydun, at økonomiudvalget i forbindelse med hjælpepakker grundet corona behandlede en ansøgning om godt 100.000 kroner til istandsættelser af forsamlingshuset.

Men det skete ikke. For ansøgningen, der var sendt rettidigt, viste sig at være sendt til en forkert mail- adresse.

Nu har politikerne i miljø- plan og landdistriktsudvalget derfor netop set på sagen. Og med godt nyt som resultat, når det gælder penge til udskiftning af seks vinduer, slibning af gulv inkl. tre lakbehandlinger i salen, nyt gulv i krostue og udendørs flisebelægning/niveaufri adgang til sikring af bedre tilgængelighed for handicappede.

Den samlede pris er opgjort til 105.087,50 kroner.

Forsamlingshuset bestyrelse har i ansøgningen oplyst, at den selv bortkører bygge- og anlægsaffald, ligesom de selv kan finde midler på 10 procent af det samlede beløb til istandsættelsen.

Ramt af corona

I lighed med mange andre har også forsamlingshuset Ydun mistet indtægter som følge af covid-19-pandemien. Fester har måtte aflyses sammen med det store loppemarked, der ellers giver penge til forsamlingshusets årlige drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

Staten støtter

Efter byfornyelsesloven støtter staten med 60 procent til udskiftningen af vinduer og etablering af flisegang.

Politikerne beslutter at støtte forsamlings- huset med et skævt beløb på 94.578,75, mens Ydun-bestyrelsen selv skal finde et lidt mere lige beløb på 8.407,00 kroner for at nå det samlede ansøgte beløb.

Med skal det, at med statens støtte, så bliver kommunens nettoudgift på 55.854,00 kroner.

Penge tilbage

Det fastslås, at opretholdelsen af et forsamlingshus i landsbyen er med til at forøge landområdets mulighed for fællesskaber og værdier, men ændres brugen af huset til noget andet eller sælges det inden for fem år, så skal tilskuddet tilbagebetales.

Det bliver nu tinglyst på ejendommen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk